Jump to content

reboniche

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molio bih Te za objašnjenje ovoga, imam sličnu situaciju kao i Novak, blokada porezne radi neplaćanja PDV-a, zastara počela teći s 01.01.2004. Znači li to da mi apsolutna zastara za to dolazi 01.01.2010.? Što moram napraviti taj dan da mi se eventualno otpiše dug? Hvala na odgovoru!
  2. nisam, sve je čisto, poduzeće je upalo u probleme radi više reklamacija i nenaplaćenih potraživanja. htio bih napraviti stečaj ali me knjigovođa savjetuje da bez obzira na stečaj poreznu bi trebao zatvoriti (ne znam samo na koji način) jer bi me kasnije mogli kazneno goniti i sjesti na račun ili na nekretninu ili u najgorem slučaju - zatvor ako si ne naplate. znam da je sa obrtom problem jer sjedaju na taj način ali nisam nigdje čuo da direktor d..-a odgovara vlastitom imovinom.
  3. Molio bih za savjet. Direktor sam d..-a, trenutno u blokadi i proglasio bih stečaj (radi nelikvidnosti) pa me zanima da li je praksa države da se kazneno goni direktor kao odgovorna osoba u društvu za nastali dug prema poreznoj za doprinose (cca 200.000 kn) Da li mi mogu naknadno (ukoliko se zaposlim kasnije u nekom drugom društvu) sjesti na plaću radi tog duga ili me kazneno goniti? Ima li netko iskustva sa ovakvom situacijom?
  4. hvala na odgovorima. da malo pojasnim pitanje... mene zanima da li je zakonito prodavati robu (nakon blokade računa) tj. izdavati fakture za tu robu jer si sa tim faktički povećavam dug prema poreznoj u iznosu PDV-a. napominjem da je blokada računa potekla od banke i sve što se slijeva na račun ide na banku (što je i u mojem interesu) a ne na poreznu. dakle nije li to utaja poreza jer znam da neću moći platiti PDV a ipak prodajem robu i izdajem račune??
  5. Molio bih pomoć, ukoliko netko zna. Da li je "legalno" nakon blokade računa moje tvrtke (od strane vjerovnika) vršiti cesije ili kompenzacije sa drugim tvrtkama? Cesije bi išle na temelju novih faktura izdanih nakon blokade računa, a PDV si porezna uprava ne bi mogla naplatiti jer je račun blokiran. Drugim riječima, strah me da je to faktički utaja poreza jer unaprijed znam da PDV neću moći platiti a druga firma s kojom vršim kompenzaciju si vraća taj isti PDV. Unaprijed hvala na pomoći!
  6. hvala na odgovoru! po tome zastara ne može nastupiti nikada, sve dokle porezna šalje opomene?!? čemu onda opće postoji termin "zastara"?
  7. Lijepo molim ako mi netko može dati info o zastari duga za porezni dug za d.. - čitam svugdje da je apsolutna zastara nakon 6 godina (ili nešto slično)... ali kaj ako sam u međuvremenu zaprimio rješenje o dugu od poreznog inspektora, da li zastara tada se prekida ,napominjem da nije nikakva uplata niti ovrha prema poreznoj išla, već sam samo primio rješenje o dugu koje sam potpisao ??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija