Jump to content

OS365

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani,

    pratim malo postove na ovom portalu i primjećujem da ste vrlo iskusan u obiteljskom pravu i voljni dati savjet i pomoći drugima.

    Sukladno tome, zamolio bih vas da pogledate post koji sam danas poslao. Bio bih vam jako zahvalan kad bih čuo i vaše mišljenje.

     

    Lijep pozdrav,

    Igor

  2. Pozdrav, žena i ja se razvodimo, imamo dvoje djece od 16 i 14 godina i nažalost je pitanje alimentacije otišlo na sud. Odmah da kažem da znam da se ne može znati iznos koji ću morati uplaćivati za alimentaciju ali zanima me sudska praksa i što mogu očekivati. Imam svoju odvjetnicu ali nažalost nema puno iskustva u ovakvim slučajevima i nisam dobio od nje niti jednu konkretnu informaciju koja bi mi pomogla. Činjenice su sljedeće: - plaća mi je 10800 kuna (neto) - živim kao podstanar u stanu jer sam ženi prepustio življenje u zajedničkom stanu s djecom - s djecom se viđam vikendom, planiram voditi na more, dajem tu i tamo džeparac i ponekad kupujem odjeću - od kada smo razdvojeni, mjesečno uplaćujem 3000 kn - otplaćujem 2 kredita od 1300 kn i 750 kn (prvi je zajednički koji smo digli u braku, drugi sam bio prisiljen dići za pokrivanje mog minusa i životne potrebe - oprema stana, održavanje auta... Proizlazi da su moji minimalni (obavezni) troškovi trenutno 4800 (stanarina, režije, 2 kredita). Iz toga proizlazi da mi ostaje 6000 kn za alimentaciju i osobne potrebe. Ono što je također činjenica je da mi nakon što uplatim 3000 kn alimentacije, preostane iznos od 3000 kn. I volio bi napomenuti da mi žena također ima solidna primanja od cca 8500 kuna (neto). Vjerovali ili ne, žena od mene traži iznos od 4800 kn. Malo je i smiješno al puno više tužno. Na prvom i jedinom ročištu, prilikom upita sutkinje ženi o potrebama djece, nije došla do iznosa 1500 kn a kamoli do 2400 kn za dijete. To su zdrava djeca, nemaju zdravstvenih problema i odgajana su da nisu razmažena i da ne moraju dobiti sve što požele. Također mi nije jasno da je zakonski regulirano da kompletnu potrebu djece pokriva drugi roditelj, tj. roditelj koji ne živi s djecom. Iako se i drugi roditelj želi brinuti o njima, tj. biti im roditelj, bar koliko zakon dopušta Je li moguće da je uređeno da muškarac pokriva kompletne dječje potrebe i bori se s preostalim iznosom od 3000 kn a s druge strane žena živi lagodnim životom?! Uglavnom, molio bi procjenu, tj. koju odluku je za očekivati u navedenom slučaju. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija