Jump to content

Gaun

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Gaun objavio

  1. Gaun

    Pravo gradnje

    A u slučaju da mi otac odnosno vlasnik daruje tu građevinu dok je ona još u najmu ja mogu ishodovati građevinsku dozvolu i graditi dok najam traje?
  2. Gaun

    Pravo gradnje

    A sto je dokaz pravnog interesa u ovom slučaju?
  3. Gaun

    Pravo gradnje

    Neznam jeli spada pod stvarno pravo ali imam pitanje prava gradnje. Naime,moj otac ima poslovni prostor kojeg je dao u najam i taj najam traje po ugovoru još nekoliko godina. Pošto se planiram ženiti i skučiti se zanima me dali ja mogu na tom poslovnom prostoru koji ima 55m2 dignuti kat gdje bi napravio stan i tada bi to bila poslovno stambena zgrada?... ili moram čekati da istekne najam pa raditi s tim sto hoću? I još jedno pitanje dali moj otac mora čekati da istekne najam s najmoprimcem da to mogao meni darovnim ugovorom darovati ili to može napraviti i dok traje najam?
  4. Pozdrav, vlasnik sam obrta za ugostiteljstvo i na plaži (pomorsko dobro) svake godine dobijem koncesijsko odobrenje za objekt jednostavnih usluga u kiosku (6m2) te izvan tog kioska imam nekoliko visokih stolova bez stolica. Problem je u tome što ove godine iz lokalne samouprave tvrde da su po nalogu županije morali slikati svaku lokaciju te istu izmjeriti ( također su od ove godine povisili cijenu koncesije, meni je navodno ostala ista cijena jer imam mali kiosk od 6m2) i sve što nije kiosk dodatno naplatiti kao terasu 600kn po m2 za što su me tražili da podnesem zahtijev a ako ne da će taj prostor dati u koncesiju jednoj osobi koja traži prostor za svoj štand. Ja sam odbio podnijeti zahtijev za terasu jer sam do sad imao nekoliko visokih stolova bez stolica za što sam između ostalog dobio minimalne tehnički uvjete te samim time to po definiciji nije terasa koja podliježe takvom plačanju ako se ne varam a ako taj prostor daju nekom drugom u koncesiju ja gubim prostor sve su bilo ti moji visoki stolovi i samim time gubim pravo koje mi je od strane istih dato prije nekoliko godina kad sam prvi put dobio koncesijsko odobrenje. Molim vas za savjet što sad napraviti?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija