Jump to content

Kancic 1

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovana, Pa i nisam jer sam Vas bolje shvatila nego nju, toliko se trudite pojasniti pravne stvari na nama laicima tako da Vam neizmjerno hvala.Odvjetnika mislim promijeniti samo se bojim tko ce se htjeti uzeti spora koji traje 20 godina
  2. Postovana borbena, Koliko sam Vas shvatila u ovom trenutku ne trebam jos odvjetnika ali bojim se tko ce uopce od struke htjeti preuzeti ovakav spor koji toliko traje.
  3. Hvala Vam tako sam i mislila.
  4. Hvala Vam , puno ste mi toga razjasnili daleko vise od tatine odvjetnice.
  5. Znaci ipak cemo se svakako trebati zaliti na presudu,odvjetnica bi to ucinila ali 3 dana,nakon presude dogodilo se najgore te je kako ste rekli postupak obustavljen po sili zakona.No zaliti se mozemo kako ste rekli ako sam dobro shvatla tek kada se dostavi nama kao nasljednicima a kako ste rekli to jos nije blizu...Rodjak je navodno vracao dio duga i izjavio je da otac nikada nije primio novac pa su presude isle u tatinu korist ali ova zadnja nazalost nije..Vec 20 godina ne odustaje..bitne su mu valjda kamate.
  6. Puno Vam hvala, No sto ako se ne zalimo da li ona postaje pravomocna sama po sebi ili..? Inace ostavina nije velika pa nekako mislim da je to najbolje za pocetak
  7. Sto je po Vasem cijenjenom misljenju za pocetak najbolje? Odreci se ostavine i cekati da eventualno tuzitelj pokrene spor? Da li mi moramo nekom uruciti rjesenje o nasljedjivanju te da li mi moramo u nekom roku podnijeti zalbu na ranije donesenu presudu ?
  8. Postovana Hvala Vam. Koliko znam nije nikada doslo do nikakve ovrhe,samo silne godine tuzbe i zalbe vecina je presuda isla u ocevu korist. Glavnica je oko 6000 eura no s njegovim kamatama je naraslo na cca 45000 do 50000 eura tako da mi je to strasno.
  9. Nisam sigurna da razumijem,nakon donosenja te zadnje presude otac je umro nakon 3 dana a rok za zalbu koju je odvjetnica trebala uloziti bio je 15 dana tako da zalba nije ulozena vec sam joj odmah proslijedila smrtni list te je postupak trenutno u mirovanju. Znaci trenutno nista ne trebamo uciniti nakon ostavine vec cekati da on ide osporavati darovni za kucu na moru?
  10. Nakon ostavinske na kojoj cemo s3 odreci nasljedstva te nakon sto dobijemo rjesenje o nasljedjivanju sto nam je ciniti? Treba ipak uloziti zalbu na presudu ili cekati njegov potez?
  11. Hvala Matrix, Ako sam Vas dobro shvatila (i odvjetnicu) bez obzira da li se odricemo nasljedstva vjerovnik ce ici ospotiti taj ugovor te se pokusati naplatiti od nas.? Iz Vaseg iskustva koliko traju takvi soorovi i kakve su mu sanse? Unaprijed hvala
  12. Postovani, Da, zadnja presuda(nepravomocna) u vjerovnikovu korist donesena je 4 dana prije oceve smrti.Ako sam dobro shvatila odvjetnicu ona je rekla da ce bez obzira na odricanje od ostavine vjerovnik traziti nasljednike te se pokusati naplatiti od nas.Znam da ukoliko se nasljedstvo prihvati odgovaramo za dug u vrijednosti nasljedene imovine no rado bi se toga odrekle ako nas to spasava od duga. I mene cudi sto spominje mogucnost pobijanja darovnih ugovora od 2006 no zadnji je 2018 za pola kuce na moru i to iz razloga teske bolesti.
  13. Postovani, Molim za savijet.Otac mi je nedavno umro, no 3 dana prije smrti dobio je presudu sa suda u vjerovnikovu korist.Sud traje od 1999 godine.Dug nije bio velik ali sad je uzasno narastao zbog kamata kroz sve ove godine.Nazlost potpisao je da je suduznik prijatelju a novac nikada,nije vidio sada ga sve ove godine ganja vjerovnik. U trenutku smrti imao je na sebi auto star 25 godina te pola grobnog mjesta.Kuce je prepisao 2006 na mene kao kcer i suprugu te lani pola kuce na moru na suorugu zbog teske bolesti. U boli i soku u razgovoru s odvjetnicom kojoj smo poslali smrtni list te je trenutno postupak zaustavljen saznale smo da cemo vjerojatno nasljediti i spor neovisno o tome da li se odricemo ili prihvatimo nasljedstvo na nacin da ce vjerovnik ici na dokazivanje nasljhednika a vjerojatno i na pokusaj pobijanja darovnih ugovora jer 2006 kad su kuce darovane spor je vec poceo.Poziv za ostavinu cekamo. Molim Vas za savijet
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija