Jump to content

Keni77

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mogu povuci i neće se mene za ništa teretiti niti ću snositi troškove? konkretno situacija je ovakva, radilo se o kaznenom djelu silovanja za koje je osuđen a tokom trajanja postupka nakon puštanja uz jamčevinu prekršio je zabranu prilaska i pokušao je utjecati na svjedoke da promjene iskaz, to sam u tom trenutku javila nadležnom DO vise radi straha od ponavljanja kaznenog djela i odmah je vraćen u zatvor, ali općinsko do je otvorilo novi predmet pod tim imenom sprječavanje dokazivanja, u tom postupku su dvoje oštećenika od kojih sam ja jedan, ali i druga osoba je voljna odustati od progona
  2. Na općinskom se radi o 2 kaznena djela nametljivo ponašanje, a drugo kazneno djelo je sprječavanje dokazivanja (bio je pušten iz istražnog uz jamčevinu da neće prici na određenu udaljenost mi ali je prekršio) i u oba trebam doći kao svjedok a vise mi zbilja nije bitno hoće li sta dobiti za to ili ne jer mi je ono najbitnije županijsko prošlo i za to je odslužio kaznu davnih dana.
  3. Pozdrav, imam pitanje. Situacija je ovakva, ostecenik sam u tri kaznena postupka, jedan je dovršen na županijskom sudu, osuđen je i čeka se pravomoćnost skoro dvije godine već. Međutim vode se još dva postupka na općinskom i to traje već godinama, prva rasprava se odgađala već nekoliko puta, bolest optuženog, sutkinje etc.. nije još održana ni na jednom od dva suđenja. Mogu li ja ikako sada povuci to? Znam da je vjerojatno nemoguce jer je tužitelj državni odvjetnik, a ne ja privatni tužitelj, ali postoji li kakva mogućnost na primirje ili sporazuman dogovor da se suđenje obustavi? Naime ja uskoro vjerojatno odlazim iz države za stalno, prošlo je mnogo godina od tog kaznenog djela i ako je ikako moguće htjela bih da se to sve obustavi. U tom slučaju ako je moguće moram li ja snositi ikakav sudski trošak, kako to sve funkcionira? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija