Jump to content

ivek29

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Vrijeme je točno utvrđeno jer se na snimci čuje prijenos nogometne utakmice, a i vidi se kako počinitelj uzima novčanik iz ladice mog radnog stola tako da se navedeno poklapa. Problem je u tome kako je navedena snimka nezakonita bez obzira što je ista vjerodostojna i na istoj se sve vidi. Što je bitno da je istu snimio i policajac, ako se na istoj vidi počinjenje kaznenog djela. Zaštita okrivljenikovih prava u ovom slučaju je apsurdna.
  2. Ma slažem se s vama, meni je muka od kolege koji me je pokrao, a još mi je veća muka od ovog drugog koji je sve vidio i nije htio o tome javno svjedočiti nego je kukavički snimao navdeno kazneno djelo te kada je njemu to kasnije bilo u nekom njegovom interesu snimku poslao na DORH. Razgovarao sam s prijateljem državnim odvjetnikom i on mi kaže da navedena snimka ne bi prošla na sudu zbog toga što je to jedini dokaz, a da isti nije zakonit zato što se ne može utvrditi porijeklo snimke budući bi se svaki odvjetnik vadio na to da je snimljen tijekom izvođenja posebnih dokaznih radnji bez naloga te da nije izuzeta dokaznom radnjom kako se navodi u čl. 330 kz-a (dokaz snimkom) te se u navedenom slučaju ide u korist okrivljenika budući DORH mora dokazivati . Svejedno, dosta čudna situacija.
  3. Prije dvije godine otuđen mi je novčanik iz mog ureda u zgradi državne uprave te sam u policijskoj postaji podnio kaznenu prijavu protiv NN počinitelja zbog kaznenog djela krađe. Nakon godinu dana DORH zaprima anonimnu kaznenu prijavu protiv mog kolege zajedno sa snimkom anonimnog snimatelja, nije video nadzor, a na kojoj snimci je vidljivo da je isti otuđio moj novčanik. Pozvan sam na DORH da dam iskaz kojom prilikom sam izjavio da ne znam tko je snimio snimku. Ovih dana došlo mi je rješenje o odbacivanju kaznene prijave protiv navedenog kolege jer ne postoje dokazi budući da navedena snimka nije pribavljena dokaznim radnjama te da se ne može utvrditi tko je snimio navedenu snimku kako bi se moglo odlučiti o zakonitosti dokaza. Molim Vas, može li mi netko pobliže objasniti navedenu situaciju kako navedena snimka nije dokaz. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija