Jump to content

zutko

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zutko objavio

  1. Znaci da za svaki metar kubni potrosene vode zaracunavaju odvodnju po istoj cijeni kao da sam na kanalizacijskoj mrezi, a na ime praznjenja septicke jame (koje nikada nisam niti trazio, niti dobio).
  2. Njihova usluga praznjenja je da dodje kamion, isprazni jamu u svoju cisternu i odveze i negdje zbrine taj sadrzaj.
  3. Vecina nema tu potrebu. Ja jamu ne odrzavam - sama se "odrzava". Ako je jama napravljena po propisu (trokomorna s upojnim bunarom) tada u pravilu nema potrebe za praznjenjem.
  4. Do 1.4. se nisu obracunavali. Obzirom da nismo spojeni na kanalizacijski sustav, samo je na racunu bila iskazana vodoopskrba te naknade za razvoj, koristenje voda i zastitu voda. To je sve ostalo, ali su sada jos dodali i taj dio odvodnje.
  5. Hvala na odgovoru. Malo sam se vjerojatno krivo izrazio. Znam da imam pravo na reklamaciju. Ali ne i da li imam osnove za to, odnosno da li oni imaju osnovu/pravo da mi to zaracunavaju.
  6. Od 1. travnja, vecina opcina na rijeckom podrucju je odabrala KD ViK kao koncesionara za praznjenje septickih jama. Praznjenje je "besplatno" kada se naruci, ali ViK na racun toga ciscenja svim korisnicima naplacuje na svakom racunu troskove odvodnje, prema m3 potrosene vode, kao da smo prikljuceni na kanalizaciju. Praznjenje septicke jame je usluga koja meni nije potrebna, koju nisam trazio niti narucio, koja mi nikada nije bila izvrsena, a svaki mjesec mi se naplacuje. Da li je moguce da je to zaista legalno? Imam li pravo reklamirati racun i zahtijevati da se ukloni dio koji se odnosi na nenarucenu i neisporucenu uslugu odvodnje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija