Jump to content

koka24

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. U jutarnjim satima, na auto bočno mi je naletila vepar. Otisao blatobran,svijetlo...uglavnom nastala je rupa. Vepar nije preživio, ostao u grabi te je došla policija, napravila zapisnik, brzine tu nije bilo. Vidi se na autu da je nisam ja trknula nego se direkt zabila u njega. Postoji znak za divljač na cesti. Mene zanima šta dalje kada bude zapisnik gotov? Šteta na autu je oko 10.000,00kn. Da li se ide u lovačko društvo čije je lovište ili šta? Hoče li uopće platiti neko tu štetu jer nije moja krivnja. S time da lovci kada su došli nisu htjeli uzet vepra nega da dođu županijske ceste po njega ili ko već , da je to trošak.
  2. Rješenje iz hzzo, napravljene su nove doznake i sve predano u firmu
  3. Poštovani, imao sam ozljedu na radu. Prvo mi nije bila priznata kao ozljeda na radu, ali napisana je žalba te je sve priznato. Mene sad zanima, papire sam odnio u firmu, sa novim doznakama i rješenjem da je sve priznato zbog isplate razlike plače. To je sve odnijeto u 8 mjesecu, ali meni još nitko nije ništa javio niti isplatio. Tko isplačuje sad tu razliku? U firmi su rekli da Hzzo te da moram njih čekati, a tamo da firma vraća.... Hvala
  4. U 7. mjesecu dobila sam uplatnicu za vrtić na iznos XXX koji sam platila. Sada su nakon 3 mjeseca uvidjeli grešku da moram još toliko platiti. Uplatnicu imam koju su oni ispisali na pisaču , ali imam i istu koju su ručno ispisali. Mene zanima da li ja moram platiti tu razliku jer je to njihova greška i prošlo je tri mjeseca? U redu da su odmah uvidjeli grešku ali prošlo je tri mjeseca.
  5. Vratila sam se sa porodiljnog na posao(radim u casinu),te tamo imamo rad u smjenama tj. u tri 3 jutarnja,popodnevna i noćna.Mene zanima da li imam pravo tražiti da ne radim noćnu smjenu,imam dijete od godinu dana?!Rekli su mi da to nemam pravo jer sam potpisala ugovor gdje piše da ću raditi sve smjene.
  6. MM mi je imao prometnu nesreću sa motor. Išao je preticati traktor,a traktor je skretao(bez žmigavca) te se muž odbio od traktora u auto na parkiralištu.On je završio u bolnici(potres mozga,nešto sa slezenom 8 dijagnoza sveukupno.....).Uglavnom,motor nije registriran te nema osiguranja,i je preticao preko pune crte,ali ima koliko sam ja vidjela isprekidana malo,te je imao 0,5 alkohola(za kazne znam koje su ).Traktor je osiguran i registriran,te je traktorist imao 0,76 alkohola te je i okrivljeni,a mm i auto u koji je lupio oštećeni.Mene zanima dali se može nešto napraviti u vezi svega toga sa osiguranjem,naplate štete,te pretrpljen strah,bolovi pošto je imao 0,5 alkohola....?
  7. Imamo obrt te mi je jednog dana došla inspekcija po prijavi.Pismenu prijavu faxom su poslali tzv. "Mještani .........",znači mještani mjesta gdje mi živimo.Inspektori su sve pregledali,te je bilo sve u redu,da bi nakon 3 tjedna opet dobili fax od "mještana ......" te se opet pojavili inspektori kod nas po prijavi te opet sve u redu.uglavom muž je tražio da vidi tu pisanu prijavu,te vidio da je fax poslan od gospodina s kojim se znamo te koji se bavi istim poslom kao i mi,samo je iz drugog mjesta,ali u istom mjestu imamo tzv. trgovinu.mene sad zanima da li ga možemo tužit za lažno predstavljanje?
  8. Imam pitanje u vezi Go za 2011.Radim u casinu te sam 28.11.2010 doživjela oružanu pljačku,i odonda sam na 100% bolovanju(ozljeda na radu).U međuvremenu sam zatrudnila.Mene sada zanima,dali imam pravo na Go za 2011.,pošto nisam radila u 2011 godini nego sam na bolovanju još uvijek?
  9. Trenutačno sam na 100% bolovanju(ozljeda na radu)! Mene sad zanima,pošto sam se vratila s porodiljnog ,da li mi to bolovanje ide u prosjek plače jer je 100% bolovanje u slučaju da ponovo zatrudnim,te kolko plača trebam imati isplačeno ako ide,3 ili 6!zaposlena sam na neodređeno od 2007g.
  10. Dobila je 100% bolovanje,ali saznala je da nije osigurana ,ako se njoj što dogodi na radnom mjestu od strane firme,te sad razmislja da tuži firmu?Šta bi mogla s time postici,jel joj se to isplati?
  11. Ovako, dogodila se oružana pljačka na ženinom radnom mjestu gdje je ona u tom trenu radila.Fizički joj nije ništa ,ali je pod šokom te pije tablete za smirenje.Ići će kod doktora zbog bolovanja.Da li ima pravo tražiti kakvu odštetu za pretrpljen strah od firme,da li će dobivati 100% bolovanje?Zaposlena je na neodređeno!Inače i prije se dogodila oružana pljačka gdje su joj također kolegicu opljačkali,te je kolegica rekla da firma nije osigurala radnike,nego samo novac iz sefa,te joj je odvjetnica rekla da može tužit firmu.Ona je nije tužila da ne dobije otkaz!Što u vezi toga?
  12. Imam pitanje kao i svi!Danas sam dobila poziv na sud jer su me 2008. zaustavili kao mladog vozača te mi naplatili kaznu od 1000 kn.Ja ju nisam platila jer imam vozačku od 2004 što je onda bilo već 4 godine,sad več 6.Te onda kad sam polagala nije bilo tog zakona.Šta mogu reć na sudu,jel se mogu žaliti još ili šta već,jer sam i na porodiljnom!
  13. 1.4 vračam se na posao nakon godinu dana porodiljnog.Pošto radim u firmi gdje je i noćni rad,da li mogu tražit poslodavca da mi omogući samo dnevni rad od 8 sati dnevno,te satnicu od 40 sati tjedno,pošto je nama u firmi dnevni rad od 10 sati,a noćni od 9?
  14. Bila sam u dozvoljenom minusu u zagrebačkoj banci,nakon čega su mi ga oduzeli.Obavijest mi nisu nikakvu poslali,nego u 9 mjesecu opomenu,a u desetom sam podmirila minus,te zatvorila račun.Novi imam u rba,te kada sam tamo htjela zatražiti kredit rekli su mi da sam na cronj listi,da ga ne mogu dobiti.Shvatila sam da me zagrebačka stavila hna crnu,ali kada sam ih pitala jesu li me stavili da oni nisu.Nakon tjedan dana ja u rba,te mi moj bankar kaže da sam s 23.11. maknuta s tzv crne liste,ali da kredit mogu dobit tek za 6 mjeseci,a ovi u zagrebačkoj mi nude kredit bez pol frke.Kako mogu točno provjeri dal sam na crnoj listi,kod koga mogu dobit kredit?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija