Jump to content

Jasna65

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Jasna65

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

62 pregleda profila
 1. Datum odlaska u mirovinu

  Poštovani! Moim vas da mi objasnite termin "starosna mirovina za dugogodišnjeg osiguranika. pozdrav.
 2. Datum odlaska u mirovinu

  Pozdrav! Imam jedno pitanje. Kada imam uvjet za prijevremenu starosnu mirovinu po sadašnjim zakoni, a kada po najavljenim izmjenama. rođena sam 15.05.65. i imam 32 god. i 6 mj staža. Postoji li kakav informativni izračun makar okvirni za mirovinu (imam dvoje djece)
 3. Novčana naknada

  Hvala vam na odgovoru. Molim vas za savjet da li postoji mogučnost ili način ( s obzirom na lječničku dok.) da radim skraćeno radno vrijeme i što mi je potrebno.
 4. Pozdrav! Molila bi da mi netko objasni što je to Osobno uvjetovani otkaz. Tko ga daje i koji su uvjeti, odnosno prava. Hvala.
 5. Novčana naknada

  Pozdrav! Imam jedno pitanje vezano za stjecanje prava na novčanu naknadu sa zavoda za zapošljavanje. U kojim situacijama imam pravo na nov. naknadu ako dajem otkaz na poslu zbog bolesti i tjelesnog oštečenja ( 70%) ili nemam pravo na naknadu. Radi se o izuzetno teškom fiz. posu na kojem je ugroženo moje zdravlje, a radni dan je 12 ssati, Hvala vam.
 6. Pozdav! U prvom odgovoru dobila sam informacijuda imam pravo na naknadu za tjelesno ostečenje i da popunim zahtijev za priznavanje prava. Molim vas da mi objasnite kome da se obratim za ostvarivanje tog prava jer sam u mirovinskom dobila informaciju da nemem nikakvo pravo na naknadu jer nije prof. oštečenje ili povreda na radu. Kako mi se zdrav. stanje pogoršava novi nalazi lošiji, kad mogu ponovo na povjerenstvo za Oštečenje? Po zadnjem rješenju imam tjelesno oštečenje od 70%, zato me zanima gdje i imam li uopće pravo na bilo kakvu olakšicu, ili jednostavno ako znadete odvjetnika iz tog područja. Hvala.
 7. Pozdrav! Koja je onda svrha povjerenstva ili komisije za utvrđivanje tjelesnog oštečenja ako ne mogu ostvariti nikakva prava ili olakšice (naknadu) ili je to jednostavno neka forma koja ništa ne vrijedi. Ako imam oštečenje 70% i još trebam 5 god. raditi do mirovine ili biti invalid 110%. ili umrijeti na poslu.
 8. Pozdrav Mogu li možda u Prijevremenu mirovinu ako ostvarim jedan uvjet a to je 34 god staža tj. za 2 god.
 9. Lijepi vam pozdrav. Molim vas da mi dadete savjet vezano za stjecanje prava na prijevremenu mirovinu. sa danom 10.05.2019. navršila sam 32 god staža a imam 54 god. Na komisiji za tjelesno oštećenje utvrđeno mi je oštečenje od 70% imam li kakva prava po toj osnovi i kako ih ostvariti. Hvala vam.
×