Jump to content

Jasna65

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

227 pregleda profila

Postignuća

  1. Pozdrav! da podnesla sam Zahtjev za tjelesno oštečenje - utvrđ. - naknada. Točno tako stoji u nazivu obrasca MIORH-a. Priložena je sva med. dokumentacija od 2003.god kada je bila prometna uz ovjerenu prijavu. Ja osobno vjerujem da je došlo do zabune jer sam prije toga oko 4mj. ranije podnesta zahtjev za Tjelesno oštečenje ( jer na prvom svojem zahtjevu iz 2019. god. nisam imala valjanu dok. za oštečenje na doljnje ekstremitet), pa sam kasnije uz važeću dok. ostvarila TO uk.100% i na doljnje ekstremitete 60%. Tako da vjerujem da je rješavan samo jedan zahtijev a drugi kao da je jednostavno ispušten, jer samo rješenje je gotovo isto kao iz 2020.god. Kasnijim razgovorom sa službenicom i na njezin savjet sam pisala prigovor. Na komisiji ili vještačenju nisam bila. Čak sam mislila s obzirom da je prometna bila 2003.god. da nemam niti pravo na to. Zahvaljuje i pozdravljam.
  2. Poštovani! Nolim vas za jedan savjet ili uputu, naime redovnim vještačenjem utvrđeno mi je tjel. ošt. ukupno 100%, a na doljnje ekstremitete 60%. bez prava na fin. naknadu jer nije ozljeda na radu ili profesionalno oboljenje, Uložila sam Prigovor s obzirom da imam Ovjerenu Prijavu ozljede na radu jer je bila prometna prilikom odlaska na posao. Što ako mi se ponovo dogodi odbijenica i koje olakšice imam sa ovim tjelesnim oštečenjem. Ukupno imam 34 god. radnog staža i 56 god. starost. Zahvaljujem.
  3. Lijepi pozdrav! Molim vas za uputu ili savjet. Naime moje tjelesno oštečenje za gornje ekstremiteti iznosi 70%, a za doljnje prikupljam dokumentaciju. danas mi je lječnica rekla da nezna više da li je to domena Centra za soc. skrb, Mirovinskog il i Zdravstvenog osiguranja. Kakva je razlika između Naknade za tjelesno oštećenje, Invalidnosti i invalidske mirovine. Trenutno sam na Zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena osoba sa zdravstvenim problemime, i imam ukupno 33. god radnog staža. Znadete li možda kojeg odvjetnika iz tog područja, neznam šta je za mene povoljnije Naknada za tjelesno oštečenje ili pokušaj ZA INvalidsku mirovinu. Hvala.
  4. Zdravstveno osiguranje. Molim vas da mi odgovorite imam li pravo na zdravstveno osigurane preko zavoda za zapošljavanje, nakon presstanka radnog odnosa kao trajni višeak. Pozdrav i hvala.
  5. Da li ima razlike između Obiteljskog poljoopr. gostodarstava OPG (znači u sustavu PDVa) i nas malih poljoopriv. gosp. koji imamamo manje zemlje i nismo sustavu PDVa.
  6. Neznam kakve veze ima poljooprivredno gospodarstvo sa otkazom Ugovora o radu.
  7. Svakako da me zanima ima li pravo na novčanu naknadu nakon 40 g0d. neprekidnog staža.
  8. Pozdrav!. Molim vas da mi odgovoritena moje pitanje. 27.02. 2020 god. suprug mi je dobio obavijest od Poslodavca Odluku o Kolektivnom višku kojim je obuhvaćen. a 20.03.2020. potpisao je Sporazum o prestanku ugovora o radu na prijedlog poslodavca u postupku kolektivnog viška radnika. Tim dokumentom ugovoren je prestanak radnog odnosa sa danom 30.04.2020.god. Sa zavoda za zapošljavanje su mu objasnili da nema pravo na naknadu za nezaposlene jer u nazivu dokumenta stoji Sporazum a ne odluka ili Rješenje. Isto tako nema pravo na naknadu, jer posjeduje poljooprivredno gospodaarstvo (manje poljooprivredno gospodarstvo). Hvala vam
  9. Zahvaljujem na vašem odgovoru i od srca pozdravljam.
  10. Pozdrav, molim vas za pomoć. Produženo radničko osiguranje, da li se može prekinuti recimo nakon 10 mjeseci bez da idem u mirovinu ili novo zaposlenje. Hvala.
  11. Pozdrav! Vezano za jučerašnji upit. Sa danom 01.01. 2021. navršio bi 41.god.. efektivnog radnog staža. Iznos otpremnine je veći od oporezivog iznosa i na razliku plaća porez. Napominjem da 01.01. 2021. imao bi 63 god i8mj. života. Vezano za penalizaciju, ako odlazi u mirovinu sa 31.12 2020 kolika je penalizacija. Hvala vam.
  12. Odlazak u mirovinu. Poštovani! Molim vas da mi odgovorite vašim savjetom što je povoljnije: Suprug ima 63 go. i ukupno 40.god. radnog staža, uzima otpremninu i planira na HZZZ, do 31.12. 2020. jer sa 1.1. 2021. bi imao 41.god. (ugovor se raskida sa 30.04. 2020. i osobno bi upačivao produženo radničko osig. za tih nekoliko mj. Da li je za njega povoljnije da ide u mirovinu sa 31.12. 2020.. ili 01.01.2021. god? Ujedno me zanima dali se otpremnine, nagrada za 4o.god, rada i naknada sa HZZZ uračunava u prihode za 2020 god za izračun mirovine.
  13. Lijepi pozdrav!. Molim vas za jednu informaciju, sa poslodavcima sam dogovorila raskid ugovora o radu zbogbolest i nenogućnosti obavljanja radnih obveza sa danom 15.05. 2020. Na radu sam provela neprekidno nepunih 13 god. pa me zanima koliko mi po zakonu pripada dana godišnjeg odmora za 2020. (inače sam imala pravo na uk 26 radnih dana) Hvala vam.
  14. Da li imam pravo od fonda zdravstva na naknadu za vrijeme bolovanja. Možete li mi objasniti postupak za stjecanje prava na invalidsku mirovinu (uvjete koje trebam ispuniti za stjecanje prava).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija