Jump to content

mbartole

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Agencija za naplatu potrazivanja

  ok.hvala
 2. Agencija za naplatu potrazivanja

  Cijelo potrazivanje je ustupljeno, nije dio po dio. Ako je sklapanje ugovora o kreditu pravni posao izmedju mene i banke, prije nego se sva prava i obveze ustupe trecoj osobi ( po zakonu dozvoljeno ), nije li onda prije nego dodje do prodaje, prvo potrebno zavrsiti iliti prekinuti pravni posao izmedju mene i banke, te bi tek onda bilo dozvoljeno takav pravni posao ustupiti terecim osobama ( agencijama za naplatu potrazivanja ) . Sto mislite kako bi to izgledalo u sudskom procesu kada bih pokusao oboriti legalnost ustupanja potrazivanja prema agenciji, s obzirom da je na dokumentima vidljivo da je cjelokupno potrazivanje ustupljeno agenciji prije nego je originalni ugovor o kreditu ( pravni posao ) raskinut sa prvotnom osobom ?
 3. Agencija za naplatu potrazivanja

  Pozdrav, zahvlajujem na odgovoru. U odredbama ugovora kao i u opcim uvjetima stoji da banka moze otkazati ugovor, dakle ne mora, ali to se ne odnosi na slucaj gdje banka vrsi daljnje pravne radnje u smislu preprodaje dugovanja i ustupanja svih podataka agenciji za naplatu potrazivanja. Konkretnije, imam slijedeci slucaj: Dopis Agencije za naplatu potrazivanja u kojem stoji da su na 31.03.2019 preuzeli sva prava i obveze od banke, a ja kao duznik sam obavjesten od strane banke 29.04.2019, dakle mjesec dana kasnije, da se raskida ugovor zbog neredovitog placanja obveza. Pitanje je da li je to sudski ili pravno dozvoljeno ? Ako me razumijete sto zelim pitati? Unaprijed hvala
 4. Postovani, ovim putem htio bih pitati nesto u vezi otkupa dugovanja izmedju kreditne institucije i agencije za naplatu potrazivanja. Pitanje: Da li je prema zakonu obavezno, prije nego sto kreditna institucija ( banka ) ustupi potrazivanje svojeg klijenta drugoj instituciji ( ugovor o cesiji ), da li je banka duzna obavjestiti klijenta o raskidu ugovora o kreditu ili tekucem racunu ? Tocnije, da li je banka zakonski i pravno obavezna raskinuti ugovor o kreditu prije nego sto ustupi sva potrazivanja prema drugoj instituciji ? S postovanjem, M.B:
×