Jump to content

clansman

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Otprilike slican savjet sam dobio s vise strana... suzdrat cemo se ovaj put, slijedeci put cemo ju pokusati snimiti, pa mozda to bude nesto znacilo. mada i ovaj put je moja supruga bila relativno blizu i cula je glasnije momente ‘razgovora’ al sumnjam svejedno da cu nesto pravno poduzimati...
  2. Postovani. Svi znamo da u Hrvatskoj skoro svaka druga kuca izgradjena prije 20tak godina nije legalizirana ili nema uporabnu dozvolu. zanima me da li je moguce negog prijaviti i kakve ce to sankcije izazvati. Naime kako sam zapoceo jednu drugu temu ovo je svojevrsni nastavak. Ta susjeda mi je izvrijedjala jako zive i mrtve te mojoj obitelji zagorcava zivot vec godinama zbog te neke medje za koju na kraju krajeva ne zeli pozvati mjernika ili napraviti ogradu. uglavnom, prilicno sam siguran da ti moju susjedi imaju ogromnu kucerinu za koju nemaju papire i za koju ne placaju komunalnu naknadu. pricao sam danas sa jednom projektantskom tvrtkom, tj zenama koje tamo rade pa su mi rekle da je vrlo slab efekt od toga i da cu si samo navuci nevolje i probleme. Ja si pak mislim da bi zaista htio malo zagorcati zivot toj osobi, narocito ako sam u pravu, tj ako je kucerina bespravna. Tu na forumu sam procitao slucaj jednog forumasa koji je svoje susjede prijavio i prilicno ih ostetio financijski, znam da na zlo ne treba uzvracati zlom, al eto nisu bas svi koji su legalizirali budale, mozda je i ona, ali nekako sumnjam u to. gledao sam na onoj stranici i nisam vidio da ima ikakvu oznaku da je bilo kakav dokument vezan na tu kucu pa mi to jos vise daje za pravo sumnjati u legalnost. uz kucu su naravno i gospodarske zgrade, garaze.. kuca je izgradjena oko 1995 ako se ne varam.
  3. Postovani forumasi... Puno sam citao vase teme i savjete, ali nazalost jucerasnji dogadjaj je kulminirao do te mjere da sam se odlucio registrirati i pokrenuti temu, da malo vidim misljenja drugih osoba, pa na kraju krajeva postupim najpametnije nakon svega toga. Naime kako je cesto situacija na selu i mi smo okrivljeni za krsenje medje, s doticnom gospodjom naime vec 10tak godina imamo probleme jer joj zadiremo u posjed. to je mozda tocno, ali ja vjerujem da nije, predlozeno joj je vise puta da nas prijavi, da pozove mjernika, ali ne zeli, samo zeli napadati. Tako je bilo i jucer, sada taj problem s medjom mozemo staviti po strani i fokusirati se na njene uvrede i lazi kojih je izgovorila nekoliko. Uvrijedila mi je pokojne, djeda i oca (relativno nedavno preminuli oba) nazvavsi ih lopovima kojima su usta puna zemlje jer su njoj otudjivali posjed. Majku mi je nazvala ku*vom te mene neodgojenim jer me nije imao tko odgojiti. Rekla je da moja zena hoda po njenom posjedu iako ova to nikad nije ucinila. Mozda najjaci biser koji je jucer izjavila je taj da sam ja ‘svima’ lagao da sam na putovanju, a u biti sam bio u zatvoru. kad se to tako napise to zvuci kao neka sala, ali meni je to zaista bilo mucno slusati i sad mi je grozno, uvrijedjen i povrijedjen sam jako, a u biti ne znam kako da si pomognem. Naravno da ni moji pokojni nisu bili lopovi, majka je upravo otisla u mirovinu, radila je vrlo humanitaran posao, ja nikad nisam imao nikakav prekrsaj ni kaznu u zivotu, osim pokojeg prometnog prekrsaja. ta rasprava je naravno na momente bila glasna, opsovao sam na kraju i ja nju, ali sve u svemu prilicno smireno sam to podnio. Supruga je bila malo dalje u vrtu, cula je nesto ali ne sve iako sam rekao ovoj da ju mozemo pozvati kad je rekla da ova hoda po njenom posjedu. Moram naglasiti da iako sam visoko obrazovan nisam lijecnik pa ne mogu davati dijagnoze, ali mislim da je rijec o tesko poremecenoj osobi. Sa suprugom se svadja cesto, djeca navrate rijetko, vrlo cesto zna stajati na tom svom vrtu i po 10tak i vise minuta gledati u nas i uopce se ne micati. Znala je obradjivati vrt u toplessu, sto je abnormalno odvratan prizor, al nije za osudu, al mozda nesto govori o njoj.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija