Jump to content

Lalalaa

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, muz i ja smo u najmu, drzimo kafic i radimo samo nas dvoje. Nedavno sam saznala da sam trudna, sto ce mi vjerojatno postati naporno s vremenom na ovom radnom mjestu. Mi smo svakako uskoro planirali zatvoriti kafic zbog manjka posla i losih uvjeta. Firma je otvorena na muzevo ime trenutno. Sto ako se firma zatvori a ja prije toga odem na komplikacije, kolika je naknada? Sto ako prije svega prebacim firmu na svoje ime , moze li se staviti u mirovanje ili nesto jer ne planiramo nikoga zaposljavati, a muz ne moze raditi sam? Sta onda s muzem i njegovim primanjima? Koja je najbolja solucija?
  2. Muž je uzeo u najam kafic i poceli smo s radom 1.11. (najgore vrijeme, znamo) Sada citam da nemamo pravo na onu naknadu od 4000kn jer eto, novi smo, do 30.9. se trebalo registrirati. Mozemo li se kome obratiti u vezi toga, jer najam i rezije idu, a sredstava nemamo.
  3. Uglavnom subotom me vise nema na poslu, mislim da je to moje pravo.
  4. Dakle Dakle, zapravo je on mene zakinuo za 13 500 kn, a ja sam njemu morala vratiti razliku od 470kn koju mi je pustio na racun, samo da bude na papiru. Ali meni ne trebaju ti novci, zelim odraditi svojih 40 sati kako i pise u ugovoru i to je to.
  5. Sumnjam da ce mi dati otkaz jer je takva osoba da rijetko kome vjeruje i ne voli puno mijenjati radnike, a samnom je bio jako zadovoljan. Ali uzalud kad ja nisam zadovoljna njihovom politikom poslovanja. Evo pogledajte sto mu planiram dati, ukoliko bude imao ikakvih dodatnih nejasnoca. Zapis.pdf
  6. Trenutno jos ne mogu otici jer je odredeno da na godisnji mogu samo u ljetnim mjesecima zbog manjeg obujma posla. Tako da ne zelim da mi propadnu 3 tjedna godisnjeg zbog njih. Za mjesec dana tek idem na godisnji. Dotični se toliko uplasio i govorio je samo dobro, dobro, pa pretpostavljam da ce ubuduce i biti onako kako treba. Rekao je da nije ocekivao da cu ici toliko u zakone. Jesam balava (22god), ali se ne smatram glupom. On i njegov brat "rade" po 20 sati tjedno drugu smjenu (svaki drugi dan, zatvaraju kad hoce), a ja 50. E pa nece moci. Mislim da jedino sto moze napraviti je dati mi otkaz, a tako ce mi uciniti uslugu (morat ce isplatiti neiskoristeni godisnji, a ja cu imati primanja s biroa). Smatram da se nemam cega bojati jer oni krse zakon, a ne ja. Znam svoja prava. Svakako hvala! Lp
  7. Pozdrav! Radim kao konobarica kod istog poslodavca gotovo 2 godine, i kao neiskusna pristala sam na rad od ponedjeljka do subote, s tim da radim od 6:30 do 15:00, sto je ukupno 51 sat tjedno, a ugovor je skopljen na neodređeno 40 sati tjedno, dakle svaki tjedan imam 11 sati viska. Subotom se moram prijaviti na gazdino ime upravo zbog toga. U subotu, kao narucena, dosla je inspekcija i vidjela njegovo ime na racunu te sam morala napisati izjavu da sam kucala na njegovo ime, a on u kaficu uopce nije prisutan. Zene su bile super i rekle su da nisam nista kriva, a za njega se nadam da ce dobiti odgovarajucu kaznu. On je naravno dosad pisao da radim 40 sati, placa je isla minimalac na racun +300 kn na ruke. Jucer mi je pustio vecu placu jer se uplasio inspekcije, a uostalom radila sam i sva 3 praznika koja trebaju biti duplo placena (dosad nije bio placen nijedan, a sve sam radila), tako da je na racun sjelo 3870. Ponadala sam se da sam napokon placena kako i zasluzujem, da bi on danas dosao i rekao da mu moram vratiti njegovih 470kn koje sam JA zaradila. To je bila kap koja je prelila casu, jer sam se u ove 2 godine naradila i napravila oko 700 neplacenih prekovremenih. Vratila sam mu novce i rekla da od danas radim 40 sati tjedno, dakle subotu i nedjelju necu raditi kao sto i pise u ugovoru. Smatram da sam u pravu jer mi je dosta da sve ide preko mojih leda i da me iskoristavaju. Sto se moze dogoditi u najgorem slucaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija