Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Tocodis

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Podjela vlasništva na stanu

  Aha, jasno. Pardon, zbunila me zadnja rečenica it prethodnog posta. Pričao sam sa par "pravnika" sa posla koji su me uvjeravali i da u slučaju darovnice moramo ja ili žena buduća platiti 3% od polovice procjenjenog iznosa uz sve ostale troškove upisa i sl. što nije na kraju tako malo iznos i to mi nije bilo baš najjasnije. Zato sam postavio pitanje ovdje čisto da vidim. Hvala na pojašnjenju.
 2. Podjela vlasništva na stanu

  Toga sam se i bojao. Što sam god pogledao nisam mogao naći opciju gdje bih bio oslobođen poreza u slučaju naknadne podjele. Hvala Vam na odgovoru.
 3. Podjela vlasništva na stanu

  Pozdrav. Imam jedno pitanje vezano za podjelu vlasništva na stanu nakon kupnje stana. Znači, planiram ove godine kupiti stan i upisati vlasništvo na sebe u potpunosti. Kada se djevojka i ja oženimo za godinu-dvije-tri kakva bi bila procedura za prijenos pola vlasništva na toj nekretnini na nju ? Plaća li se u tom slučaju porez na promet nekretninama? Postoji li nekakva jednostavna i "financijski lakša" opcija za odraditi to ? Pozdrav i hvala unaprijed.
×