Jump to content

Asklepije

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Asklepije objavio

  1. Putovnica mi je davno istekla, kako nisam putovao izvan EU nisam je koristio. Nema nikakve pomoći što na kartonu piše sve od broja nove OI, OIB-a i mjesta izdavanja/PP? Problem je što me rokovi malo pritišću a zahtjev sam predao u ubrzanom postupku. Sad žalim što nisam predao u žurnom.
  2. Istekla je, u MUP-u sam napravio zahtjev za izradom nove osobne iskaznice.
  3. Ukratko idući tjedan planiram otvoriti d.o.o Kako mi je osobna iskaznica u postupku izrade zanima me mogu li s potvrdom o osobnoj iskaznici (karton) pred javnog bilježnika? Unaprijed hvala.
  4. Molim pomoć! Naime, prošli mjesec sam na kontakt mail HZZO-a uputio Zahtjev za naknadu plaće za vrijeme trajanja privremene nesposobnosti za rad po uzorku D0 - izolacija. I nakon 29 dana nejavljanja (kolege su mi svi u međuvremenu dobili naknade koji su bili u izolaciji) šaljem novi mail ovaj put na info adresu i dobijem odgovor kako nije proteklo 30 dana od obrade zahtjeva i da još malo pričekam. Jučer šaljem novi mail s upitom što je s naknadom plaće jer mi nikakva sredstva nisu doznačena na račun i dobijem odgovor pošto nemam 9 mjeseci staža neprekidno ili 12 mjeseci unazad dvije godine imam pravo na 289.22 kune naknade plaće. Šaljem novi mail s upitom što je s onih 831,50 kn odnosno 25% proračunske osnovice i dobijem odgovor da je to iznos koji se dodjeljuje za puni mjesec a pošto sam ja bio u izolaciji 8 dana (i ovo me zbunjuje jer prema liječničkoj potvrdi sam bio 11) imam pravo samo na 289,22 kune naknade plaće. E sad, zanima me jesu li oni u pravu i ako nisu imam li pravo na žalbu? Hvala i lijep pozdrav.
  5. Konačan update i službeni odgovor Studentskog Centra u Zagrebu: Spomenuti članak i stavak odnose se samo na studenta prve godine. Dakle, tko redovito polaže ispite i upisuje godine, bez obzira na to koji studijski program po redu studira, ne mora brinuti o ovome. Vama, Borbena, hvala! Može lock.
  6. Što se razina tiče, netko mi je rekao da se to odnosi na prediplomski odnosno diplomski studij i poslijediplomski kao na 1. i 2. I 3. razinu visokog obrazovanja stoga me taj dio brine. Provjerit ću svakako u studentskom centru u ponedjeljak pa javim ovdje rezultat njihovog tumačenja za moguće slučajeve pro futuro a Vama od srca zahvaljujem!
  7. Malo ažuriranje, u prekršajnim odredbama ovog zakona navodi se sljedeće: Prekršajne odredbe Članak 17. (1) Novčanom kaznom u iznosu do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj posrednik koji: .... 6. posreduje za studenta koji je dva puta promijenio studijski program i treći put upisuje studijski program (članak 10. stavak 5.) Ovo ipak znači da do kraja studija više nemam pravo na rad preko studentskog servisa?
  8. Hvala vam na odgovoru. Dijelim isto mišljenje, međutim pročitao sam na jednom blogu na internetu da onaj tko treći puta upisuje studij automatski gubi prava na studentski rad do kraja studija. Moje pitanje je ako je zaista tako, je li onda ovaj stavak zakonodavac krivo sročio? Ne bi li onda bilo logičnije reći: Posrednik ne može posredovati za studenta koji je promijenio više od dva studijska programa ili Posrednik ne može posredovati za studenta koji je dva puta promijenio studijski program i treći puta upisuje studijski program iste razine? Čemu onda ovo izričito navođenje "prve godine" ako je tako?
  9. Nažalost nisam jer nisam zadovoljavao uvjetima zakona. Od iduće godine mislim pošto sam završio prvu godinu, ono što me sada brine je da je sav trud bio uzaludan i da ja ni sljedeće godine ne ću moći raditi preko student servisa.
  10. Poštovani, molio bih pravno tumačenje jednog članka i jednog stavka Zakona o studentskom radu. Naime, članak 10. , stavak 5 kaže: (5) Posrednik ne može posredovati za studenta koji je dva puta promijenio studijski program i treći puta upisuje prvu godinu iste razine. Meni se dogodila ova situacija. Dva studija nisam uspio završiti (pravni studij i socijalni rad). Ove godine po treći puta sam upisao prvu godinu prediplomskog studija, ali na fakultetu političkih znanosti. S današnjim danom sam položio sve ispite na prvoj godini i iduće godine upisujem drugu godinu. Moje pitanje je sljedeće: pošto mi je to bio glavni motiv da završim godinu, mogu li ja opet od nagodinu dobiti prava na obavljanje studentskih poslova preko studentskog ugovora kada budem druga godina ili sam ih zauvijek izgubio činjenicom da sam promijenio više od dva studija. Unaprijed hvala! Asklepije
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija