Jump to content

princm

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pravomocnom i Ovrsnom presudom nalozeno je tuzenoj da isprazni nekretninu i preda je u posjed tuzitelju. Tuzena to nije ucinila. Fakticko stanje je da je u pitanje kuca u losem stanju te tuzena ne boravi stalno u njoj, ali i dalje drzi postansko sanduce i lokotom zakljucanu kapiju. Da li je pravno ispravno da tuzitelj (vlasnik nekretnine) sam promeni brave na kuci s obzirom da trenutno niko ne boravi u njoj ili je svakako potrebno provesti proces ovrhe? U smislu da li je nephodno imati neki document/zapisnik o predaji kuce u posjed sukladno presudu ili to nije bitno?
  2. Jos 2012. doneta je presuda o Ovrsi, za 8000 kuna, i obavijest Fine da je moja ovrha 33. po redu, te da tuzena ukupno duguje 500 000 kuna razlicitim poveriocim. Do danas nije platila, a nema imovinu ni zaposlenje. Koje sve mogucnosti za sprovedbe Ovrhe predvidja zakon o Ovrsi? Da li mogu traziti da tuzena na neki drugi nacin isplati dug? Ili je ona zauvek abolirana od vracanja dugova, jer nema imovinu ni zaposlenje? Da li postoji mogucnost podizanja kaznene prijave zbog ne postupanja po presudi o Ovrsi. Ukoliko bi istu osobu tuzio za nadoknadu stete i psihicki bol, opet bi ishod bio isti? Hvala!
  3. Interesuje me koji je postupak za brisanje prava zaloga iz z.k.? U pitanju je nesto slozenija situacija, jer je pravo zaloga uknjizeno na Ministarstvo financija zbog neplacenog poreza na promet nekretnina, a sada je taj kupoprodajni ugovor proglasen nistavnim? Sastavni deo presude je i uspostavljanje prijasnjeg z.k. stanja. Da li je dovoljno samo ta presuda ili je potrebno pokretati i druge postupke kako bi se izbrisali upisi iz zk? Da li ce presuda sluzbenim putem stici do zk odjela drugog suda?
  4. Od 2003.g vodim spor oko poništenja kupoprodajnog ugovora i uspostave prijašnjeg zk stanja. Naime, sporan kupoprodajni ugovor je sklopjen na temelju krivotvorene punomoći na kojoj su krivotvoreni potpisi suvlasnika kuće i pečat overe potpisa, a jedan od „potpisanih“ suvlasnika je mrtav već 20 godina. Na osnovu tog ugovora, tužena osoba se uknjižila u zk kao vlasnik nekretnine 1/1. Postojanje spora je zabilježeno. Prvostupanjska presuda o poništenju ugovora i uspostavi prijašnjeg z.k stanje je doneta, sada se čeka odluka Županijskog suda. Pre neki dan, sam pogledao na netu zk izvadak i video da je u Teretovnicu 30.11.2007. upisano: „..na temelju rješenja o osiguranju Ovr-xx/07, uknjižuje se pravo zaloga na nekretnine u A, radi osiguranja novčane tražbine predlagatelja osiguranja u iznosu od 16.400,00 EUR-a, uvećano za eventualne troškove, naknade i kamate, za korist: 1. RH-MINISTARSTVO FINANCIJA- PODRUČNI URED RIJEKA 1.2. zabilježuje se ovršivost tražbine. “ Molim za savet, da li ja treba nešto dodatno da preduzimam ili je dovoljno što postoji zabilježba spora. Kako utiče ta zabilježba spora na eventualni postupak ovrhe?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija