Jump to content

nepoznato_ime

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nepoznato_ime objavio

  1. Nažalost, to je čest slučaj. Iskreno, to bi napomenula na socijalnoj i sudu da Vi morate izaći iz stana i ići u podstanare i to bi ponavljala. Držite se te priče. Uvijek nađite načina da to spomenete. Oni ne znaju Vašu situaciju i što ih više smireno uputite u realno stanje, to su veće šanse da će djeca dobiti što im pripada.
  2. Pozdrav, Iz vlastitog iskustva nemojte pristati na išta manje nego što je Vašoj djeci zajamčeno. Nemojte se svađati ali nemojte odustati. Postoji tablica po kojoj se računa alimentacija u skladu sa primanjima i dobi djeteta. Treće dijete ne može biti razlog plaćanja manje alimentacije. Ako se ne složite, ići će te na sud što je jako nepovoljno za stranu koja plaća alimentaciju jer sud se ne dogovara, pogleda iznos plaće i dob djece i odredi alimentaciju i čak mislim da postave nešto kao automatsko skidanje sa računa. Socijalna služba je dužna poslati svoje mišljenje na sud i zato se nemojte svađati već inzistirajte na onome što zakonski pripada djeci i biti će te u prednosti u očima suda nego netko tko odbija platiti alimentaciju. Teško je ali ne dajte se. Sretno!
  3. Znači, situacija je slijedeća: dijete nije ušlo po godinama u slijedeći razred već je otac djeteta lagao o plaći pošto smo išli na 'Sporazumni razvod braka', ročišta nije ni bilo. Sud poslao nakon 6 dana 'Rješenje o razvodu' i priklamali 'Plan zajedničke skrbi' sa iznosom alimentacije prema plaći za koju je izjavio u CZSS-u. Uglavnom, nisam se baš snašla u procesu pa me sada zanima na što se mogu pozvati da to ispravim?
  4. Poštovani, Zahvaljujem na odgovoru. Kakvim dokazima? O njegovoj plaći? Dokaza nemam jer bih onda kršila zakon, zar ne? Zanima me kako izgleda primjer 'Zahtjeva (tužbe) za povećanje alimentacije' i da li mogu zatražiti sud da sami provjere njegov iznos plaće? Unaprijed hvala.
  5. Pozdrav svima, Molila bih savjet iz vlastitog iskustva ili/i pravnog. Znači otac djeteta je iznio na Centru za socijalnu skrb netočan iznos plaće i prema tablici plaća manji iznos od predviđenog. Ni Centar ni sud nisu provjeravali točnost njegovih navoda te je presuda postala pravomoćna (moja greška što nisam na vrijeme reagirala ali bila sam tada u totalno drugom svijetu). Vidim da se spominje neki postupak za novo utvrđivanje iznosa alimentacije i Primjer tužbe pa bih molila da mi se proslijedi na PP i opiše procedura. Da li je to tužba u pravom smislu riječi sa ročištem ili samo predajem u pisarnicu te sud provjeri i donese novu odluku? Spominju se dokazi? Zar ne bi trebao sud, s obzirom da ima ovlasti utvrditi pravi iznos plaće? Ne želim uplitati/plaćati odvjetnika pa bih voljela sama riješiti. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija