Jump to content

Ianic97

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, ja se samo nadam da me vi razumijete ali mislim da vam moram jos detaljnije objasnit. 60ih godina od moje bake (koja je zivila na selu) sestra (koja je zivila u Splitu) je dala svojim necacima (potomcima) da grade kucu (koja je predmet ove price) na zemlji ciji je bila vlasnik moja baka ta njena sestra i jos jedna osoba. Baka to nije znala dok nije dosla u Split i to vidila. I ta kuca ne postoji u zemljisniku ja sam zvao i gospoda koja radi tamo mi je rekla da ona vidi samo zemljiste a ne kucu nikakvu. Ne bih htio odustati od toga a sve vise se bojim kako doci do nacina da pribavim nekakvu dokumentaciju s obzirom na svu tu slozenost. Tu struje nema spojimo se preko produznog kabla na nasu struju u kuci kad smo imali takve neke proslave. Vode ima.
  2. Postovani hvala na pomoci. Medutim iz ovoga mi je skroz tesko shvatiti pojavljuju se imena odnosno prezimena koja nisu nikome poznati. postoje li drugi nacini za saznati ime vlasnika odnosno kako doci do nekog dokaza da se moze napraviti kupoprodajni ugovor? Hvala vam!
  3. Poštovani, treba mi pomoć oko kupnje kuće odnosno građevine koja se nalazi u Splitu. Ta kuća je sagrađena prije cca 45 - 50 godina na zemlji čije je 1/3 vlasnik moj otac. U toj kući više od 20god nitko ne stanuje a prije 10ak god jedan od nasljednika (5 ih je braće i sestara) je dao ključ mom ocu te odobrenje da možemo koristiti istu. Od tada mi smo gore proslavili nekakve događaje kao sto su krizme, pričesti i rođendane te držimo obiteljske stvari koje su višak u našoj kući gdje stanujemo ( dijeli nas samo vrt od kuće u kojoj stanujemo do kuće koja je sporna). Te nasljednike ne zanima ta kuća (imajući u vidu da više od 20god nitko nikad nije tu došao niti se raspitivao o njoj) a ja sam kontaktirao jednog od njih koji živi u Splitu te mi je rekao da je on star a ostali da žive po drugim zemljama Europe ili Svijeta čak. Mi želimo tu kuću kupiti a oni tvrde da nemaju nikakav papir o vlasništvu po kojem ja to mogu kupiti. Ako nam možete pomoći kako doći do nekog papira ili dokaza o vlasništvu njihovom samo da možemo napravit kupoprodajni ugovor jer kuća ta samo trune a mi ne želimo ništa u nju ulagati dok to nije na papiru naše. Hvala unaprijed, lijep pozdrav!
  4. Dobro sve ok hvala vam puno, ali sta da ja radim? Jel mogu renovirat?
  5. Dobro, a sta je sa ovim potomcima njih 5 sta SMATRAJU da je objekt njihov a nije jer su im roditelji to napravili nelegalno i nemaju vlasnicki list?
  6. Hvala puno, ali koji vlasnici? Mislite na ostala dva suvlasnika zemlje?
  7. Postovani, mlad sam, neiskusan i pun informacija od ljudi koji znaju o ovoj temi isto koliko i ja, nista. U nadi da cete mi pomoci iznosim vam svoju pricu. Stambeno pitanje, pitanje koje muci ogromnu vecinu Hrvata tako i mene. Na cestici zemlje ciji je moj otac vlasnik 1/3 nelegalno je napravljena kuca 80-ih godina proslog stoljeca (Split). Prije skoro 10 god zbog jedne obiteljske prigode zamolili smo potomke tih “VLASNIKA” te kuce da nam posude kljuc te su oni nakon toga rekli da slobodno ostane kljuc u nas te mi od tad koristimo tu kucu u kojoj niko ne zivi vec duze od 20 god u svrhe tako nekih proslava i prigoda. Oni cijene tu kucu na 20 000 € a nemaju pojma ni kako izgleda ni u kakvom je stanju i najvaznije NEMAJU VLASNICKI LIST jer su to njihovi roditelji napravili nezakonito. Sta da radim ako zelim tu gradevinu renovirat a vlasnik sam 1/3 te zemlje na kojoj je taj objekt sagraden? Hvala unaprijed, lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija