Jump to content

nacelnik

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mozda nije bitno za pravni problem, ali bi mozda pomoglo drugim ljudima da ne nasjednu na prevaru...
  2. To je jasno i tako i treba biti po meni, ukoliko je policajac bio u neposrednoj blizini prekrsaja koji se dogodio. Ali kako policajac moze vidjeti jel ja imam pojas sa kilometar, dva ili cak i vise udaljenosti ? Mogao je jedino pretpostavljati da ga nisam koristio.
  3. Ok, onda cu osporiti pojas, a ovo ostalo priznati i traziti smanjenje pa kako bude. Hvala na pomoci sivko i drot
  4. Svasta, znaci najbolje je da priznam nesto sto nisam ucinio i sto prakticno nije niti dokazivo da sam ucinio ? Koliko je cesto u praksi da sudac ne zove da se iznese obrana, u slucaju prigovora bez izjasnjavanja o krivnji samo za tu jednu stavku ?
  5. Znaci eventualno bi me zvali samo za pojas ako bi ga osporavao ? Jel pametnije onda priznati i za pojas ili osporavati ? Pa zato i kazem, po mojim saznanjim me nisu hvatali, ali je policajac kada me zaustavio, rekao da su me hvatali 10 minuta po cesti, sto je notorna laz jer sam profesionalni vozac i obracam paznju na vozila oko sebe, koristim retrovizore, i vjerovatno bih ih uocio iza da je to stvarno tako bilo kako on kaze. Po mojoj teoriji su me vjerovatno vidjeli iz neke udaljene ulice i onda krenuli po mene, i na njihovu srecu me nasli i uhvatili jer sam se parkirao i stao. A iz takve situacije ne znam kako bi itko mogao vidjeti jesam koristio pojas ili ne.
  6. Suludo. Tako me "vidio" i kako nemam pojas, a vozio se barem 500+ metara iza mene !? Napominjem da je on dosao do mene kada sam vec parkirao, ugasio vozilo, odvezao sigurnosni pojas i izasao iz auta. Proslo je sigurno 2. min do njegovog dolaska, znaci udaljenost je sigurno bila i veca od 500m.... Jel se ima smisla onda uopce zaliti na pojas, i ne razumijem kako njegov iskaz u ovom slucaju moze biti vjerodostojan ? Sto me nece zvati na sud ionako zbog ove prve dvije stavke (znaka stop i pretjecanje kolone) na koje priznajem krivnju i trazim smanjenje kazne ?
  7. Jel bi mogao osporiti i pretjecanje kolone od tri vozila preko pune linije ? Tipa da policajac zbog velike udaljenosti nije dobro vidio, da sam preticao 2 vozila? I zanima me jel bolje da odmah navedem za pojas zasto ga poricem ili samo napisem da prigovaram bez izjasnjavanja o krivnji pa tamo iznesem obranu ?
  8. Postovani, dobio sam obavezni prekrsajni nalog za tri stavke... 1.Ne zaustavljanje na znak STOP - 500 kn 2.Pretjecanje kolone od tri vozila - 3000 kn 3.Pojas 500 kn + 3.mj oduzimanje vozacke Policija me navodno hvatala po cesti neko vrijeme, (iako ih ja nisam u nijednom trenutku vidio u retrovizoru), te su me zaustavili na obliznjem parkingu kod jednog ducana, gdje sam isao u kupovinu, i to nakon 5-6 minuta, auto sam vec bio ugasio, parkirao i otkopcao pojas. Prolazak kroz znak stop i pretjecanje kolone ne osporavam, te bih sastavio prigovor i priznao prekrsaje, te trazio ne uzimanje vozacke( radim posao vozaca), ali pojas, policajac nije nikako mogao vidjeti jesam koristio ili ne, te bih to osporio. Moje pitanje je jel moguce napisati prigovor u kojem prve dvije stavke priznajem i trazim smanjenje kazne, a zadnju poricem ili prigovaram bez izjasnjavanja o krivnji ? Prekosutra mi je osmi dan za prigovor, pa molim sto brzi odgovor, ako je ikako moguce. Hvala puno unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija