Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

nacelnik

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. On-line dating - prijevara

  Mozda nije bitno za pravni problem, ali bi mozda pomoglo drugim ljudima da ne nasjednu na prevaru...
 2. PRIGOVOR NA PREKRSAJNI NALOG - HITNO - POMOC

  To je jasno i tako i treba biti po meni, ukoliko je policajac bio u neposrednoj blizini prekrsaja koji se dogodio. Ali kako policajac moze vidjeti jel ja imam pojas sa kilometar, dva ili cak i vise udaljenosti ? Mogao je jedino pretpostavljati da ga nisam koristio.
 3. PRIGOVOR NA PREKRSAJNI NALOG - HITNO - POMOC

  Ok, onda cu osporiti pojas, a ovo ostalo priznati i traziti smanjenje pa kako bude. Hvala na pomoci sivko i drot
 4. PRIGOVOR NA PREKRSAJNI NALOG - HITNO - POMOC

  Svasta, znaci najbolje je da priznam nesto sto nisam ucinio i sto prakticno nije niti dokazivo da sam ucinio ? Koliko je cesto u praksi da sudac ne zove da se iznese obrana, u slucaju prigovora bez izjasnjavanja o krivnji samo za tu jednu stavku ?
 5. PRIGOVOR NA PREKRSAJNI NALOG - HITNO - POMOC

  Znaci eventualno bi me zvali samo za pojas ako bi ga osporavao ? Jel pametnije onda priznati i za pojas ili osporavati ? Pa zato i kazem, po mojim saznanjim me nisu hvatali, ali je policajac kada me zaustavio, rekao da su me hvatali 10 minuta po cesti, sto je notorna laz jer sam profesionalni vozac i obracam paznju na vozila oko sebe, koristim retrovizore, i vjerovatno bih ih uocio iza da je to stvarno tako bilo kako on kaze. Po mojoj teoriji su me vjerovatno vidjeli iz neke udaljene ulice i onda krenuli po mene, i na njihovu srecu me nasli i uhvatili jer sam se parkirao i stao. A iz takve situacije ne znam kako bi itko mogao vidjeti jesam koristio pojas ili ne.
 6. PRIGOVOR NA PREKRSAJNI NALOG - HITNO - POMOC

  Suludo. Tako me "vidio" i kako nemam pojas, a vozio se barem 500+ metara iza mene !? Napominjem da je on dosao do mene kada sam vec parkirao, ugasio vozilo, odvezao sigurnosni pojas i izasao iz auta. Proslo je sigurno 2. min do njegovog dolaska, znaci udaljenost je sigurno bila i veca od 500m.... Jel se ima smisla onda uopce zaliti na pojas, i ne razumijem kako njegov iskaz u ovom slucaju moze biti vjerodostojan ? Sto me nece zvati na sud ionako zbog ove prve dvije stavke (znaka stop i pretjecanje kolone) na koje priznajem krivnju i trazim smanjenje kazne ?
 7. PRIGOVOR NA PREKRSAJNI NALOG - HITNO - POMOC

  Jel bi mogao osporiti i pretjecanje kolone od tri vozila preko pune linije ? Tipa da policajac zbog velike udaljenosti nije dobro vidio, da sam preticao 2 vozila?
 8. Postovani, dobio sam obavezni prekrsajni nalog za tri stavke... 1.Ne zaustavljanje na znak STOP - 500 kn 2.Pretjecanje kolone od tri vozila - 3000 kn 3.Pojas 500 kn + 3.mj oduzimanje vozacke Policija me navodno hvatala po cesti neko vrijeme, (iako ih ja nisam u nijednom trenutku vidio u retrovizoru), te su me zaustavili na obliznjem parkingu kod jednog ducana, gdje sam isao u kupovinu, i to nakon 5-6 minuta, auto sam vec bio ugasio, parkirao i otkopcao pojas. Prolazak kroz znak stop i pretjecanje kolone ne osporavam, te bih sastavio prigovor i priznao prekrsaje, te trazio ne uzimanje vozacke( radim posao vozaca), ali pojas, policajac nije nikako mogao vidjeti jesam koristio ili ne, te bih to osporio. Moje pitanje je jel moguce napisati prigovor u kojem prve dvije stavke priznajem i trazim smanjenje kazne, a zadnju poricem ili prigovaram bez izjasnjavanja o krivnji ? Prekosutra mi je osmi dan za prigovor, pa molim sto brzi odgovor, ako je ikako moguce. Hvala puno unaprijed.
×