Jump to content

Blade10X

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Znam to za poslodavca. Prije nisam mogao vidjeti tko i koja ovrha mi je sjedala na plaću. No sad imam instaliran mBanking aplikaciju. Mogu točno vidjet tko mi sjeda i koliko. No ne vrijedi od prije, prije nisam imao uvid. E za to moram tražiti spise tko je sjedao. Znam teško je znat, a gotovo i nemoguće kad su ovrhe dok se ne ide na FINU. Baš to što ste rekli. Za dvostruku naplatu. E to je najgori problem ako se ne zna. No ja ću direktno na nagodbi sa trenutnim ovrhovoditeljem mu napomenuti neka mi šalje račune, a svaku uplatnicu ću čuvati.
  2. Pa sad, mogu jedino uvid u spis. Nisam direktno ja podmirio dug, automatski mi se skidalo s plaće. Nisam siguran da nešto mogu tu napraviti, jer su oni mogli upravljat kako žele a mojim sredstvima.
  3. Sad mi je apslolutno sve jasno. Zaista Vam hvala na Vašen vremenu. Pomogli ste puno. No imam blokadu računa već dosta dugo, te su mi sjedali na plaću, tj. dio plaće. Ostalo je išlo na zaštićeni račun. Već je nadmireno ne znam koliko puta. Nije mi jasno šta im nije dosta više... Užas.
  4. Pustit ću ih naravno. No vidjet će da nemam ništa posebno, jer mislim sve stvari van koje nebi da uzmu. No... ne kužim kako imaju pravo dirati nekoga tko živi s menom, otac. Znam to isto. To znači da bi i pljenili njegove stvari? Ako da, da li on može prijaviti? Jer mislim ovo je ludo stvarno, narušavanje i kršenje ljudskih prava... Na što u pravilu idu onda? Kad vide da nisu mogli ovršiti nepokretnu, a ni pokretnu imovinu?
  5. Hm hm. Znaći mogu očekivat kompletan pretres stana... čitao sam malo po netu što su radili ljudima. Strašno. Definitivno ću maknut sve što mi je bitno... No ajde, ostavit ću neke stvari sitne da ne bude presumnjivo. Da li se vračaju opet nakon jedne zapljene? Ako je neuspješna i ne mogu nadmiriti nikako?
  6. Pa sad. Radio nemam, liniju isto ne, pojačalo imam jedno no nije moje. Znam da ako ne mogu dokazati da je moje, u tom slučaju ne mogu uzeti ništa. Imam samo bluetooth zvučnik. Bilo bi najbolje dati nekome na čuvanje. To je rješenje. Znači tko mi dođe doma u biti? Samo sudski ovršitelj il više njih?
  7. Nadam se da nisu takve "zvijeri" da bi oduzeli najpotrebnije. No hvala Vam. Ovo mi je puno pomoglo što ste rekli. Još jedno pitanje samo. Da li dobjem nekakvu obavijest kada planiraju pljenidbu?
  8. Nebi smjelo, po zakonu. Ako mi to treba za život. Ne kužim stvarno... no ako dođu, napomenut ću im to. Da vide da sam informiran barem malo. Jednostavno nebi trebali. Što i piše u članku ov. 135. Stvari osobne uporabe se ne mogu ovršiti ako su nužne za život.
  9. Pa moje stvari, stvari koje imam doma. Npr. manji digitalni uređaji. Mobitel, punjači itd... Nadam se da sad kužite. Ništa veliko i vrijedno nemam u biti. Ne vjerujem da bi to išli plijenit...
  10. Pa moje stvari, stvari koje imam doma. Npr. manji digitalni uređaji. Mobitel, punjači itd... Nadam se da sad kužite. Ništa veliko nemam u biti.
  11. Znam to vidio sam. Znači po onome što sam pročitao i meni ono što imam bitno, neke sitne stvari osobne uporabe ne mogu uzeti. To mi je bilo važno doznati. Ostalo zaista nemam, npr. automobil ili neko drugo prijevozno sredstvo. Bar mi je lakše kad to znam.
  12. Da. Ovrha nad novčanim sredstvima tj. primanjima. Od strane INKASA trenutno. Da. Isti su dugovi kao i prije. Ništa novo. Da isti je dug, koji je bio prije.
  13. Pozdrav svima. Trebam pomoć. Naravno radi ovrhe sam blokiran građanin. Moj upit je vezan za ovrhe. Radi telekomunikacijskih operatera. Radi se o INKASO zbog TELE2. Dobio sam sa suda rješenje u ime Republike Hrvatske da se oslobađam svih dugovanja i vjerovnika. No par dana nakon toga mi je stigao 'PRIJEDLOG ZA OVRHU NA TEMELJU VJERODOSTOJNE ISPRAVE' koji govori da još moram podmiriti preostali dug, no imam pravo na prigovor/žalbu u roku 8 dana. Nisam se žalio. Možda sam napravio grešku, nemam pojma. No kada sam zvao ured INKASO, naravno počeli su pričat svašta. Rekli su mi da oni sve znaju. Imaju sve podatke itd... Da to nije istina da sam oslobođen, te predlažu nagodbu tj. dogovor za otplatu. Ovo zaista ne razumijem. Nema smisla, nema logike. Da li oni na taj način samo pokušavaju "prisilno" naplatiti na bilo kakav način ili? Recite mi još... piše u prijedlogu da je ovo 'ovrha općenito na imovini ovršenika' radi naplate ovrhovoditelja. Da li to znači da mi mogu doć "plijenit" stvari doma? No svjestan sam da po zakonu ne smiju dirati predmete koji su nužni za osobno/higijenske potrebe itd... Što smiju zaplijeniti, a što ne? Da li su ikada nekome došli plijeniti stvari? Da li netko ima iskustva sa ovim? Te kako se mogu lakše izvući iz toga svega? Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija