Jump to content

Dinozg

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, Imam tvrtku j.d.o.o. bez imovine i sredstava na računu koja je već nešto više od 200 dana u blokadi radi duga prema poreznoj upravi, FINA je pokrenula stečaj nakon 120 dana blokade i sada me zanima mogu li ja odgovarati svojom osobnom imovinom pošto nisam poslao prijedlog za otvaranje stečaja nakon 120 dana blokade ili je dovoljno to što je FINA poslala navedeni prijedlog? Tvrtka ima samo mene kao zaposlenog ali si ne isplaćujem plaću, samo ju obračunavam prema zakonu.
  2. Člankom 77. Zakona o radu, propisan je uvjet za ostvarivanje prava na „puni“, a to je šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa kod poslodavaca. Nadalje, radnik koji nije ispunio navedeni uvjet ostvarit će pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora, koji se utvrđuje u trajanju od 1/12 ukupnog broja dana godišnjeg odmora koji bi mu pripadao, za svaki mjesec trajanja radnog odnosa. Uzimajući u obzir navedeno, čim radnik ostvari kontinuitet rada od najmanje mjesec dana, ostvarit će i pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora. No, kada će takav godišnji odmor moći i koristiti ovisi o odluci poslodavca, budući je poslodavac taj koji donosi konačnu odluku o rasporedu korištenja godišnjih odmora.
  3. Pozdrav, Pošto se od 01.07.2019. moraju slati eračuni kupcima imam jedno pitanje. Naime naša tvrtka uz eračun prilaže dokumente kao što su otpremnica, garancija, i sl., a u sustavu eRačuna se može vidjeti kada je kupac taj račun sa prilozima zaprimio na svoje računalo i zanima me vrijedi li to na sudu isto kao da je otpremincu, garanciju i sl. potpisao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija