Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Dinozg

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. godišnji odmor

    Člankom 77. Zakona o radu, propisan je uvjet za ostvarivanje prava na „puni“, a to je šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa kod poslodavaca. Nadalje, radnik koji nije ispunio navedeni uvjet ostvarit će pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora, koji se utvrđuje u trajanju od 1/12 ukupnog broja dana godišnjeg odmora koji bi mu pripadao, za svaki mjesec trajanja radnog odnosa. Uzimajući u obzir navedeno, čim radnik ostvari kontinuitet rada od najmanje mjesec dana, ostvarit će i pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora. No, kada će takav godišnji odmor moći i koristiti ovisi o odluci poslodavca, budući je poslodavac taj koji donosi konačnu odluku o rasporedu korištenja godišnjih odmora.
  2. Pozdrav, Pošto se od 01.07.2019. moraju slati eračuni kupcima imam jedno pitanje. Naime naša tvrtka uz eračun prilaže dokumente kao što su otpremnica, garancija, i sl., a u sustavu eRačuna se može vidjeti kada je kupac taj račun sa prilozima zaprimio na svoje računalo i zanima me vrijedi li to na sudu isto kao da je otpremincu, garanciju i sl. potpisao.
×