Jump to content

simesmojver

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je simesmojver objavio

  1. Inače ovo je hvalevrijedan potez od vas kao obitelji. Vidi se da volite djeda i shvaćate da nije više u godinama za vožnju. Ne možete puno napraviti, ali oduzmite mu ključeve od auta i na taj način će te biti najsigurniji da ne vozi.
  2. NutCoco to ti je tipično ponašanje neukih ljudi. Ne postoji sporednija ulica, ako su ceste iste prednosti vodi se prometnim pravilima odnosno desne ruke i zadržavanja smjera kretanja.
  3. Da ti rasčlanim drotovu poruku. Znači ceste mogu biti ili s prednosti prolaska ili bez prednosti prolaska. Jedne se označavaju obrnutim trokutom, a ceste s prednosti s kvadratom pod kutem. Još postoji i taj STOP znak koji označava identičnu cestu kao i obrnuti trokut, ali s tim na umu da zbog nepreglednosti se trebaš zaustaviti. Što znači da ceste označene s trokutom i stopom su ceste istog prava prolaska, stoga vozilo koje sa STOPA ide ravno ima veće pravo od vozila tvoga bratića koji je s trokuta išao lijevo. Jer prometna pravila jasno kažu da na cestama istog prava prolaska vozilo koje zadržava smjer ide prije vozila koje skreće ulijevo. Jedino što bi u ovoj priči bilo diskutabilno je da se suprotno vozilo nije zaustavilo nego da je odma ušlo u raskrižje, ali mislim da je na tu temu drot13 pametniji od mene. Moj savjet je nek ti se bratić dogovori prije nego dobije kaznu od 5000kn i 2 mjeseca zabrane upravljanja kategorijom B zbog oduzimanja prava prednosti.
  4. Ovako, prije dva dana sam imao prometnu nesreće u kojoj se je starija osoba koja vidno nije mogla ni smjela upravljati vozilom punom brzinom od 60km/h bez kočenja zabila u zadnji dio mog službenog auta dok sam čekao na semaforu. Srećom bio sam vez, sjedalo mi je bilo ddobro namješteno i pretrpio sam samo ozljede mišića te po nalazu liječnika na hitnom prijmu (gdje sam išao svojevoljno nakon očevida) trebam nositi ovratnik (kojeg sam naravno sam morao platiti) i mirovati 5 narednih dana. Zanima me mogu li ikako tražiti odštetu, koliko bi eventualna odšteta iznosila, isplati li se zbog dugotrajnosti postupka? Auto je registrirano na firmu u kojoj radim kao student i dogodilo se u vrijeme radnog vremena, ali ja njima za ovaj mjesec do tog dana još nisam donio studentski ugovor (očito jer sam bio glup i nisam ovo očekivao) mogu li se nadati ikakvoj isplati od osiguranja firme? Hvala na pomoći.
  5. Što mislite je li korisnije onda priznati krivnju i kajanjei ili se prizvati da nisam kriv nego da drugi vozač, iako je bio na glavnoj ulici, kada je vidio da sam ušao u raskrižje nepropisno, nije reagirao pravilno te da se prometna mogla izbjeći. Pretpostavljam već da je bolje priznati krivnju, ali pitam reda radi.
  6. Evo prigovor je tu, osljetljivi podatci su prikriveni. PRIGOVOR – kopija.docx
  7. Pozdrav, prije 17 dana sam skrivio prometnu nesreću. Iako sam stao na STOP malo sam nespretno ušao, nisam vidio vozilo lijevo i eto dogodila se prometna. Vozač drugog auta me je na vrijeme vidio ali nije kočio na vrijeme kasnije je lošim manevrom došao ispred mene i iako je bila u trenutku prazna ceste niti me je obišao niti je zakočio. Mlad sam vozač, vozačku imam 4 mjeseca. Nikad kažnjavan uvijek vozio po pravilima. Sada mi prijeti 5000kn kazne i 2 mjeseca zabrane upravljanja kategorijom B. Zabrana mi i ne igra toliku ulogu, ali kazna, pošto upisujem faks, nezaposlen, radim samo sezonske poslove odnosno uskoro studentske kako bi financirao studij, mi smeta jer nemam trenutno 5000kn za platiti je. Sad trebam napisati dobar prigovor u kojem priznajem krivnju ali se zbog olakotnih okolnosti želim riješiti kazne. Tko mi je voljan pomoći mogu mu poslati primjer koji sam napisao. Danas mi je uručen nalog tako da imam još 8 dana do roka. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija