Jump to content

bergi345

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Otkaz od strane radnika za vrijeme bolovanja

  Hvala puno! Da li kod davanja izvanrednog otkaza poslodavac mora potpisati otkaz?
 2. Pozdrav! Zanima me jel zakonski mogu dati otkaz tijekom bolovanja, a da se s bolovanja uopće ne vratim na posao? Planiram dati izvanredni otkaz zbog neisplate plaće, te koliko znam ne moram odrađivati otkazni rok. Hvala unaprijed
 3. Molim objašnjenje. Poslodavčev račun je blokiran, u Fini kažu da me uopće nema na listi za isplatu plaće za 6. mjesec, nego tek za sedmi, iako sam cijeli 6. mjesec radila, te na e-građani vidim svoj joppd obrazac za 6. mjesec. Zna li itko kako je ovo moguće i kako ovo riješiti?
 4. Poštovani, molim vas za odgovor, jer sam u dosta kompliciranoj situaciji. Malo više od 3 mjeseca sam kod poslodavca koji neredovito isplaćuje plaću, te planiram dati otkaz. Ono što me brine je hoću li ikada dobiti zaostale plaće, jer je račun firme u blokadi. Djelatnici ne dobivaju plaću istovremeno i svakom djelatniku plaća dolazi na račun po 2,3 dana. Meni je na račun do sada uplaćena samo plaća za 5. mjesec i to sa računa koji nije račun tvrtke u kojoj radim. Za 6. mjesec sam dobila platnu listu na kojoj piše da je plaća isplaćena, iako nije i to nisam potpisala. Pored svega ovoga imam informacije da bivšim djelatnicima kojima tvrtka duguje plaće po nekoliko mjeseci, te zaostale plaće nisu isplaćene, dok se trenutno zaposlenim djelatnicima plaće, iako neredovito, isplaćuju. Zbog toga me zanima što mogu poduzeti da, ako dam otkaz, dobijem te zaostale plaće ukoliko to ne bude ostvarivo ovrhom? Pored toga zanima me, obzirom da postoji mogućnost da ovih dana dobijem plaću za 6. mjesec, imam li u tom slučaju zakonsko pravo na izvanredni otkaz (u ovom slučaju bi mi dugovali dvije plaće, a ne tri) i kog datuma u mjesecu mogu po zakonu dati otkaz u ovakvoj situaciji? Ovo mi je bitno zbog stjecanja prava na naknadu za nezaposlene. Hvala unaprijed!
 5. Poštovani, trenutno sam na bolovanju, na što je poslodavac počeo prijetiti otkazom. Smije li mi dati otkaz za vrijeme bolovanja? I još bih pitala u kojim slučajevima se može dobiti otkaz skrivljen ponašanjem radnika? Hvala unaprijed!
 6. Molim hitan odgovor! zanimaju me uvjeti za ostvarivanje prava na naknadu za nezaposlene u specifičnim okolnostima. Imam više od godinu dana neprekidnog radnog staža, posljednji put sam naknadu za nezaposlene sam koristila 2016. godine. Zadnja tri mjeseca radim u firmi koja plaću ne isplaćuje na vrijeme (još nije bila plaća za 6. mjesec) i ne uplaćuju zdravstveno i mirovinsko. Zanima me imam li pravo na naknadu za nezaposlene ako dam izvanredni otkaz zbog neisplate plaće i do kog datuma u mjesecu smijem dati takav otkaz, kako bih ostvarila pravo na naknadu? Pored toga zanima me imam li pravo na naknadu za nez. u ovim okolnostima ukoliko meni poslodavac da otkaz?
 7. Poštovani, u firmu u kojoj radim došla je inspekcija rada. Ono što ja znam je da je plaća u toj firmi neredovita, da neredovito uplaćuju zdravstveno i poreze i doprinose i da firma ima dugove. Zanima me koje su moguće posljedice za firmu s obzirom na ovo što sam navela? Jel moguće da inspekcija rada privremeno zatvori firmu i u kojim uvjetima bi se to moglo dogoditi? I, ukoliko bi se firma privremeno zatvorila, u kakvom bih ja statusu bila? Trenutno sam zaposlena po ugovoru o radu na određeno vrijeme.
×