Jump to content

tin70

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru. Računi su dolazili na ime i adresu sad već preminulog suvlasnika budući da je samo on tamo živio i imao stanarsko pravo. Međutim, meni je jedna ovrha za te neplaćene račune već došla, vjerojatno jer se nisu mogli naplatiti od drugog vlasnika. A u holdingu sam dao svoj oib i tražio ispis dugova povezan s njime... svi ti dugovi su na moje ime, samo čekam da ovrhe počnu stizati. Što sad mogu napraviti kako bih što bezbolnije riješio ovu situaciju? Je li moguće sklopiti ugovor sa zainteresiranim kupcem po kojem mu darujem svoj dio nekretnine ako on na sebe preuzme dugove? Može li on dati izjavu u holdingu da preuzima te dugove? Iskreno, samo se što prije želim rješiti stana, na koji god način. Prepustio bih ga i državi da je to moguće. Hvala.
  2. Pozdrav svima. Umro je čovjek koji je vodio, recimo to tako, zanimljiv život. Nekoliko brakova, nekoliko djece - što bračne što vanbračne, vrlo vjerojatno dugovi tko zna kojeg iznosa, a ni za imovinu nitko nije 100% siguran. Uglavnom zamršena situacija. S pokojnikom ja imam neke nerješene probleme, međutim nisam nasljednik. Od svih nasljednika za koje ja znam samo jedan nasljednik je voljan pokrenuti postupak da sazna što uopće, ako išta, ovaj ostavlja iza sebe. Je li to uopće moguće? Može li se doći javnom bilježniku i reći: ne znam koliko ima nasljednika, ne znam gdje su, ne znam ima li imovine ili dugova ali želim pokrenuti ostavinski postupak? Može li javni bilježnik saznati sve te podatke? I ako taj nasljednik pokrene ostavinski postupak i sazna za velike dugove, može li se odreći nasljedstva iako je on pokrenuo ostavinski postupak? Hvala na odgovorima.
  3. Pozdrav svima. Molio bih Vas za pomoć jer se nalazim u zaista nezavidnoj situaciji. Suvlasnik sam nekretnine. Meni je bezvrijedna, ne živim u njoj, prepustio sam je drugom suvlasniku i dao sve od sebe da zaboravim na nju. I naravno, to mi se sad vratilo i lupilo po glavi. Počele su dolaziti ovrhe za neplaćene račune. Drugi suvlasnik je tamo živio i nije plaćao režije. Tek što sam s njim uspio stupiti u kontakt kako bismo to rješili čovjek je umro. Ostavinska rasprava nije pokrenuta i mislim da je nitko od nasljednika niti neće pokretati budući da preminuli nema ništa osim polovice gotovo bezvrijedne nekretnine i dugova. Tražio sam ispis dugova od holdinga i imao što vidjeti. 10+ godina neplaćenih računa za vodu, pričuvu, čistoću, troškovi bilježnika, odvjetnika.. Što ja sad mogu napraviti? Znam da će sad svi ti dugovi doći meni na naplatu. Imam zainteresiranog kupca, prodao bi mu stan za dugove. Mogu li uopće prodati samo polovicu nekretnine? I ako mogu, nakon prodaje, prepisuju li se ti dugovi automtski na novog vlasnika ili? Ukoliko dugovi automatski prelaze na novog vlasnika mislio mu svoju polovicu pokloniti darovnim ugovorom. Je li to pametno? Ispričavam se na hrpi pitanja, ali voda je došla do grla. Hvala svima.
  4. Hvala na odgovoru. Očito mi nema druge nego se pomiriti s ovrhom. Danas sam kontaktirao i udrugu "Ovrha" i tamo su mi rekli da je zastara za vodovod 5 godina. Možete li mi samo reći u kojim slučajevima onda vrijedi 5 godina za zastaru? Hvala.
  5. Poštovani, molim Vas za pomoć budući da mi se nešto ovakvo još nije dogodilo. Naime, poslodavac mi je uručio dobiveni prijedlog za izvansudsku ovrhu. Došla je hrpa papira u kojima se traži da mi se ovrše računi zbog neplaćenih računa za vodovood i odvodnju iz 2008. godine. Priloženo je rješenje u kojem piše da je pravomoćno od 2013. godine. Pa prošlo je već 6 godina od pravomoćnosti, a još i više od nastalog dugovanja. Neću sad ulaziti u detalje o tome kako u tom stanu ne živim već popriličan broj godina i nisam imao pojma o neplaćenim računima, ali nije mi došla ni nikakva obavjest ili rješenje. Samo ovo što mi je dao poslodavac. Što sad? Mogu li se žaliti? Jer koliko čitam zastara na neplaćene račune je godinu dana. Hvala na svakoj pomoći i prijedlogu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija