Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Frankie2000

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nadstrešnica na višestambenoj zgradi

    Postovana, hvala na brzom odgovoru. Upit i odgovor na koji ste me uputili sam vec procitala prije nego sto sam vam se javila. Ipak, molila da mi odgovorite na moja pitanja br.2 i 3. Srdacan pozdrav!
  2. Postovani, Vlasnik sam stana na 1.katu etazirane zgrade. Susjed u prizemlju je izgradio nadstresnicu na svojoj etazi povrsine do 20m2, bez moje suglasnosti. Pozvana je gradjevinska inspekcija koja mi nije htjela dati status stranke u ovom postupku uz obrazlozenje da je nadstresnica na etazi susjeda (bez obzira na to sto se radi o fasadi kao zajednickom dijelu zgrade i sto sam objasnila svoj pravni interes jer je moj stan sada lako provaljiv uz nadstresnicu duz cijeloga stana) i da oni samo nadziru Zakon o gradnji a ne ZVDSP. Pitanja su: 1. Da li je trebao suglasnost svih suvlasnika (ima 4 suglasnosti a 3 stana mu nisu dala sugl)? 2. Mogu li ga tuziti i po kojoj osnovi (da li je to tuzba zbog naknade stete ili nesto drugo)? Ima li rok za podnosenje tuzbe? 3. Ima li vec sudske prakse u vezi toga (jer me stah kakvi su mi izgledi u eventualnom sudskom sporu)? Lijep pozdrav i hvala
×