Jump to content

KapetanX

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je KapetanX objavio

  1. Hvala na odgovoru. Ako je u maloj vrečici par grama onda ide prekršaj ako se ne varam, a ako je podijeljeno u pizove onda ide kazneno djelo jer je namijenjeno za dilanje? Možda griješim.
  2. Pozdrav ekipa, jedno laičko pitanje i izmišljena situacija. Osoba A spava u hostelu sa više drugih osoba. Osoba A pogine nesretnim slučajem i policija dođe u zajedničku sobu po njegove stvari. Prilikom ulaska policije na podu se nalazi paketić s kokainom. Osobe B, C i D tvrde da je to od poginulog. Što tu policcija uopće može vezano za paketić kokaina? Koliko znam taj paketić nije nikakav dokaz jer nije izuzet dokaznom radnjom (pretraga, očevid) Pozdrav
  3. Majka mi je oboljela od raka i nedavno je otpuštena iz bolnice nakon kemoterapije. U zadnji čas mi je doktorica rekla da ju otpušta i morao sam se brzo snaći za starački dom. Zvao sam jedno 15 domova i nigdje nije bilo mjesta. Našao sam na kraju jedan koji košta 7500kn mjesečno. Pogledao recenzije na internetu i sve su bile dobre. Čuo sam se s vlasnicom i internet bankarstvom uplatio 7500kn. Nakon dana provedenog u domu vlasnica me zove i kaže da će majci otkazati dom jer ima previše posla oko nje (?!) i da je već zvala hitnu da ju odvezu u bolnicu jer mi je majka u jako lošem stanju i ona se ne može brinuti za nju. Ja kažem ok i neka uzme 500kn za taj dan neviđene muke i patnje s mojom majkom (sarkazam). Danas vidim da je uzela 1000kn za dan smještaja. Nije mi ni ispostavila račun ni dala otkazni rok, niti bilo kakvu ispisnicu. Kad su mi majku iz bolnice pokušali vratiti natrag u dom samo ju je odbila primiti. Naivno sam uplatio te novce ali bio sam u stisci da majku smjestim u dom i ne spavam već mjesecima pa mi ni mozak ne radi. Krivo mi je i ljut sam što ta vlasnica doma želi na muci drugih ugrabiti 1000kn za ništa. Nije stvar novca nego principa. Ima li tko kakav savjet i gdje bih se mogao žaliti na postupanje vlasnice? Imam preslike uplatnica i sve. Hvala
  4. Otiđi na policiju i neka se sastavi službena zabilješka u kojoj će pisati da je on to izrekao, ali da se trenutno ne osjećaš ugoženim. Čisto da postoji pisani trag. Ako on to ponovi i stvori osjećaj straha kod tebe ili dijeteta onda prijavi. Pogotovo ako se radi o osobi koja bi prijetnju mogla ostvariti (ima povijest nasilja, fizički je jake građe, barata oružjem i sl. - dakle prijetnja je realna, nije djedica u kolicima).
  5. Samo još da pitam ako znate koje su službe nadležne za kažnjavanje najmodavaca? Sa čime da mu konkretno "prijetim"? Policija ili tko?
  6. Tako znači. Ja njemu ne mogu niti zaprijetiti nikakvom inspekcijom ni slično kada ne mogu niti dokazati da mi je najmodavac. Razumijem. Hvala na odgovoru ipak
  7. Nažalost sve je usmeno dogovarano. Ja vlasniku ne mogu zaprijetiti inspekcijom? Koliko sam čuo najmodavcima su kazne velike.
  8. Dobar dan, molim za pomoć. Dakle početkom mjeseca sam našao stan i zaletio se bez da sam dobro pregledao stan. Platio sam odmah 1700kn najamninu i 600 kn pologa. Naravno sve na crno. Vlasnik stana mi je dao ključeve i poslao sam mu presliku svoje osobne. Međutim kada sam navečer spavao u stanu primjetio sam neugodan smrad a i sam stan je dosta nečist. Smrada se nemoguće riješiti jer se uvukla vlaga u madrace i zidove i u tom stanu je nemoguće boraviti. Stvar je u tome da sam našao drugi stan i vlasniku smrdljivog stana ODMAH sljedeći dan predložio da mi vrati natrag 1300kn, a zadrži 1000 kn (za jedan dan mog boravka!!!). On je odgovorio da mi neće vratiti novac, da sam ja njega prevario, da mu je tlaka opet oglađavati stan i neka ja držim ključeve stana do kraja mjeseca i da mu ih onda vratim. Što ja mogu učiniti da mi vrati natrag 1300 kn? Koja je kazna da ja njega prijavim da me drži u stanu na crno? I koja bi meni bila kazna? Koja institucija je nadležna za kazne? Molim za pomoć jer sam totalni laik i relativno nov u svijetu podstanarstva. Hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija