Jump to content

Ivek88

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani. Rastavljen sam otac dvoje djece i placam alimentaciju 1000 kn za svakog.U vrijeme kada djeca provode vrijeme kod mene majka mi ne salje nikakvo rublje.U razg s njom tumaci mi kako je to moj problem sto ce oni nositi kod mene.Kaze da je njezina obaveza poslati jaknu ,tenisice , ruksake...a da ja moram imati svoje gace ,carape,majice i hlace.Obiteljsku zakon clanak 314 kaze da alimentacija pokriva potrebe skolovanja ,odgoja,zdravstvene zastite,ODIJEVANJA itd...Međutim iscitavajuci zakon kao sto dijete ODIJEVA JAKNU tako i odijeva gace ,carape,majice i hlace pa mi to bas nije jasno..htio bi da mi netko to objasni jer ne zelim ulazit u raspravu s njom ne spremanBio bih zahvalan da minetko to malo pojasni. LP.
  2. Pa majka ni ne moze pokretati kad alimentaciju placam redovito.cim novci sjednu uplatim alim.a krediti dolaze na naplatu tek za 2 tjedna
  3. Hvala...onda se kao logicno rjesenje cini da me prvo ovrsi alimentacija...to je 2000 kn ili 1/3 pa banka ne moze uzet nista..
  4. Postovani, Imam dva kredita i alimentaciju, no vidim da vise necu moci sve pokrivati i da ce doci do blokade banke jer samo alimentaciju placam redovito.U zakonu pise da mi ostaje 2/3 place nakon otvaranja zasticenog racuna.Moje pitanje je: nakon sto me ovrsi jedna od banaka(imam 2 kredita) dali od te dvije trecine place placam alimentaciju ili kod otvaranja zasticenog racuna moram naglasiti da placam alimentaciju jer ona nije podlozna ovrsi..po mom misljenju ako imam netto placu 6000 kn a 2000 je alimentacija ostaje mi 4000 i od nijh dobivam 2/3 ili sam u krivu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija