Jump to content

R063rt

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iskrsla je rasprava o mogućnosti da poduzeće d.. vodi prokurist umjesto direktora. Molio bih pravnike, da nas laike upute u mogućnost ili nemogućnost takove odluke. Riječ je o d.. bez zaposlenika, dakle samo jedan vlasnik-direktor da postane prokurist umjesto idrektora. Da li je to moguće i ako je koja je procedura?
  2. Da Zex, logično zboriš i nebi bilo dileme da se "Zakon o poslovanju s gotovinom" ne odnosi u svom članu na sve pa i na one koi uopće ne rade s gotovinom. Glupost zakonodavca, ali što se može.
  3. Na stranu pozadina priče, ali zašto je nelegalno isplatiti plaću na ruke ako su plaćeni doprinosi? U Zakonu lijepo piše da se plaća smatra čak i isplatom u naturi (bonovi, pokloni itd). Naravno bitno je imati potpisanu isplatnicu za gotovinu.
  4. Moje pitanje je možda lingvističko ali... Je li legalno/pravno/ispravno da se "Zakon o VOZČIMA" odnosi na nevozače? Dakle imamo Zakon o nečemu, a u tom istom zakonu, u nekom članu, piše da se odnosi na nešto što nije predmet Zakona, već nešto čak suprotno od naslova samog Zakona. Koliko je takav Zakon pravovaljan, obzirom da je kontradiktoran? Odnosno, je li naslov Zakona ima veću važnost pred članom tog istog zakona?
  5. Pitanje za pravnike: T-com koristi uslugu HP za dostavu pošiljke (računa) koji kad neuredno obavi (tj. ne obavi svoju uslugu) T-com naplaćuje krajnjem korisniku kamate za neplaćanje računa. ?? Firma A - Firma B - Firma C Ako HP ne donese račun Vi ste dužni platiti kamate ? Po kojem zakonu ako ne dobijete račun ste dužni platiti kamate ? Uslugu sam koristio i tražim kopiju računa, OK. Ali kamate ? Zato što firma koju su uzeli za uslugu nije izvršila svoj posao terete svog korisnika ??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija