Jump to content

fkrjdj

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Puno Vam hvala na savjetima, nastojati ćemo to iskomunicirati s njom. Biti će tu bojim se svega u cijelom procesu, nadamo se pozitivnim i sporazumnim ishodima.
  2. Borbena7, puno Vam hvala jos jednom na brzim odgovorima u ovoj temi. Tako je, režije su na njega. Možemo li nešto učiniti po tom pitanju, tj. da ih ona preuzme i plaća dok živi tamo? Mi smo u situaciji da ćemo vjerojatno u stan, te uzimajući u obzir i kredite koji su na tatu, taj trošak režija mu je dodatno opterećenje.
  3. Obzirom na mamino nemoguće ponašanje napustili smo kuću. Ona je onda završila na psihijatriji te joj je danas, kako doznajemo puno bolje. Kontaktirali smo ju no nastavlja s bezobraznim ponašanjem. Dakle sada je žena koja je učinila preljub u kući, dok smo mi radi njezina nemogućeg ponašanja i jer više to nismo mogli trpiti otišli. Zanima nas koje su eventualne pravne posljedice za oca koji je 1/1 vlasnik i dalje. Sporazumno su predali zahtjev za razvod no mama je svoj poziv poderala te neće doći na isti. U međuvremenu je podigla i tužbu za podjelu imovine. Obzirom na ponašanje, čisto i sumnjam da će htjeti sporazumno prodati kuću i podijeliti novce. Savjeti su dobrodošli. Od početka joj se nudi 50%, sporazumno, no želimo se osigurati da ne tata ne izgubi cijelu kuću.
  4. Upoznati su s cijelom situacijom, obzirom da je ona kod njih bila većinu ovog vremena... I jučer su nas oni zvali da se ona vratila k njima (nakon što se zaprijetila u poruci i pozivu nakon čega je nestala). Totalno nas izluđuje.
  5. Upravo to; ako se ne urazumi morati ćemo kontaktirati policiju i hitnu pomoć. Ne možemo biti taoci njezinih prijetnji. Njezina obitelj je od početka upletena te smo im zahvalni što su ju primili, no mnogi njihovi savjeti njoj su nama dodatno pogoršavali situaciju. Međutim čak i dio njezine obitelji shvaća da je izrazito tvrdoglava. Teška je i za komunikaciju jer čim čuje nešto što joj se ne sviđa, odmah krene s vrištanjem. Očito ne prihvaća da je između njih dvoje gotovo i ne želi prihvatiti odgovornost za svoja nedjela.
  6. Poštovani forumaši, nastavno na raniju temu (http://legalis.hr/topic/102667-preljub-supruge-molimo-savjet/), situacija je ponovno izrazito loša. Dakle mama je prevarila tatu te su u međuvremenu iskomunicirali sporazumni razvod braka. Nedavno im je stigao poziv na sud, koji će se odviti za koji dan. Nakon toga je sve eskaliralo prije nekoliko dana kada je kroz darovne ugovore htjela tatu nasamariti da joj sada već prepiše pola kuće, što je on naravno odbio jer bi u toj situaciji nakon razvoda ona postala većinska (75%) vlasnica kuće, što nam je potvrdio i odvjetnik. Nakon jedne rasprave preko poruka, gdje sam joj rekao da obzirom što je pokušala, da će tata prodati kuću za mizerne novce nepoznatoj osobi (aludirajući da smo i mi spremni igrati prljavo i da smo dobili savjete od odvjetnika) i gdje ona ne bi ni tužbom ništa mogla dobiti, zaprijetila je samoubojstvom preko poruke i poziva, te smo alarmirali policiju. Nakon što smo ju jučer pronašli, odbila je hospitalizaciju ali je morala potpisati da ju ne želi. Dakle sada je doma, što je za nas loša situacija. Tata je od jučer već nekoliko puta pokušao normalno s njom, na smiren način razgovarati, ali ona sada prijeti samoubojstvom ukoliko se tata razvede od nje. Mi naravno nikako ne želimo da se tako nešto dogodi... Želimo joj pomoći, želimo biti s njom u kontaku (sestra i ja), ali konstantno nam zagorčava život. Koji su vaši savjeti kako razriješiti ovakvu situaciju? Ako nastavi s ovakvim ponašanjem, morati ćemo kontaktirati odvjetnika, policiju i hitnu pomoć. U takvoj situaciji bi nas ona opet optužila da smo ju mi smjestili na psihijatriju. Žena dakle očito odbija prihvatiti odgovornost za svoja nedjela, te nam ne dozvoljava da nastavimo sa svojim životima. Tužan je i njezin pokušaj otimanja kuće, iako joj tata od početka tupi da će dobiti sve 50:50, uključujući i kuću. Nama troma nije ni problem otići u podstanare dok se kuća ne proda, a ona do prodaje u njoj može živjeti. Savjeti su dobrodošli.
  7. Kuća je upisana na tatu, dakle on je 1/1 vlasnik. Kuća i zemljište kupljeni davno (bili su u braku tada), naknadno izgrađeno još nekoliko soba i napravljena renovacija. Nema primanja; ponuđena joj je gotovina ili da joj mi čak platimo neki smještaj no odbila je. Također, do sada je bila kod svoje strane obitelji no evo vratila se i pravi probleme. Itekako ima gdje otići, dapače, obzirom da je sama lakše se njoj smjestiti negdje nego tati, sestri i meni.
  8. Puno hvala na povratnim informacijama Borbena7. Možemo li mi u ovoj situaciji učiniti išta što bi nju moglo maknuti iz kuće dok traje proces razvoda i podjela bračne stečevine? Kao što sam rekao, za tatu i nas je neprihvatljivo biti pod istim krovom s njom, no situacija je sada apsurdna - ona koja je uništila obitelj izvlači bolji kraj u ovom trenutku. Dakle i logistički, bilo bi puno jednostavnije da je ona otišla na nekoliko tjedana, mjesec dana dok se ne razvedu i kuća ne proda i nastavimo nekako dalje... Tesko je smanjiti doživljaj kada je osoba u lošem zdravstvenom stanju te joj se pripisuju razni lijekovi. Također, ne želim ulaziti u detalje, ali ne biste vjerovali pozadinu cijele priče te s kim je učinila preljub - apsolutno gnjusno! Hvala na ostalim savjetima.
  9. Dragi forumaši, nedavno je sestra otkrila da je mama prevarila tatu. Od tada proživljavamo izrazito tešku situaciju. U početku je ona otišla od kuće - nakon priznanja što je napravila. Dakle sestra ju je uhvatila u činu, te naknadno na njezinu mobitelu vidjela inkriminirajuće poruke. Tata od početka nastoji da se stvar riješi sporazumnim razvodom, radi manjih troškova i brzine procesa, kako bismo nekako nastavili dalje sa životom. Mama je počela s izrazito lošim ponašanjem, te unatoč brojnim "upozorenjima" da ćemo nas troje otići iz kuće ako se ona vrati (jer je nenormalno živjeti u takvim okolnostima pod istim krovom), ona to danas čini te mi odlazimo. Dakle, učinila je preljub, no ima obraza doći u kuću i zapravo tjera djecu "na ulicu". I sestra i ja smo punoljetni. Sestra je na dan kada je sve povezala završila na hitnoj, te su nas onda poslali na psihijatriju gdje je dobila infuziju (bilo joj je poprilično loše radi cijele situacije). Danas joj je opet bilo loše nakon što se mama pojavila u kući i bezobrazno se ponašala, no sada joj je bolje. Dakle, žena je napravila odvratnu, gnjusnu stvar i sada se još bahato ponaša te ugrožava sve nas, pogotovo sestru. Tata cijeli život marljivo radi, u jednom je prihvatljivom kreditu te je kuća 1/1 na njemu. Mama ne znam da li ima tjedan dana radnog staža. Nisu potpisivali predbračni ugovor. To je situacija "ukratko". Bilo bi nam drago ako biste nam mogli pomoći sa savjetima oko razvoda te podjele imovine. Nama troma je bitno da samo razriješimo situaciju i nastavimo sa životom. Također, zanima nas kako riješiti situaciju oko kuće, tj. kako ju prodati i podijeliti novce između njih dvoje? Sve ostalo materijalno, izuzev odjeće, mog računala kojeg sam samostalno kupio i možda par sitnica nam je nebitno - tv, namještaj, kućanski aparati itd. nas ne zanimaju. Dakle, ako ona ne prihvaća sporazumni razvod (iako imamo snimljeno priznanje i svjedoka), ne preostaje nam ništa drugo izuzev da tata podnese tužbu? Kako razriješiti situaciju oko kuće - također sporazumno ili tužbom (podjela imovine)? Koliki bi mogli biti troškovi odvjetnika ako ona odbije sporazumno riješiti situaciju, te koliko bi to moglo trajati (bojim se dugo vremena)? Hvala vam svima unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija