Jump to content

ASIJA

Korisnik
  • Broj objava

    266
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. ASIJA

    Pitanje

    Pa ako sam ja imao uslovnu novcanu kaznu radi krivicnog djela, i ta kazna je brisana jesam li ja kriminalac i sta uciniti ako me tako netko nazove.
  2. ASIJA

    Pitanje

    Poštovani, da li se svaka osoba koja je nekad počinila krivično djelo i oglasena krivom, i čak ako je za to djelo izrečena uslovna osuda smatra kriminalcem.
  3. Znači, iako ce njima na pismu pisati datum i vrijeme kada je poslano, od pošte ne mogu traziti snimak s kamere, ko je u to vrijeme poslao pismo.
  4. Poštovani, zelim podnijeti pritizbu na jednog kolegu iz suda. On izlazi po 2 fo 3 puta na dan na pauze. Ostaje do 20 min duze. Misli da to moze jer mu je stric tuzilac. I govori kolegama o predmetima. Ako posaljem anonimnu prituzbu postom ne mogu li pronaci na kameri ko je poslao.
  5. A kakva je razlika između kaznene i sudske rehabilitacije.
  6. S obzirom da je kazna brisana treba li u upitniku za sigurnosnu provjeru izostaviti podatke o toj kazni. Nadalje, u BiH sigurnosnu provjeru radi OSA, i za pozicije zapisničara ide osnovna provjera dok za pozicije s VSS ide temeljna provjera.
  7. Pitanje je bilo, da li narušavam integritet suda. Ja sam odgovorio da nemam ništa što bi moglo narušiti integritet suda. Ta kazna je bila uslovna osuda na novcanu kaznu i to je brisano. Šta bi vi učinili u mom slučaju, kako se izvuci od tog pitanja. Zar se brisanjem osude lice ne smatra neosuđivanim.
  8. Poštovani, molim vas da mi date savjet. Na usmenom intervju u sudu su me pitali o brisanoj osudi od prije 7 godina, šta odgovoriti na takva pitanja. U pitanju je posao sa sss, pitali su me imam li išta što bi moglo narušiti integritet.
  9. Poštovani, u pitanju je RH. Molim vas da mi pomognete. Privremena ograda je postavljena 2004. godine, postavila sam je u dogovoru s tuženim, koji mi je rekao da povucem prijedlog za uređenje međe jer se njegov otac protivio među, i da među postavim pravcem kojim se i sada proteže a da ćemo naknadno kad mu umru roditelji, urediti među i razgraničiti predmetno zemljiste. On je doveo geometra i potpisali sam da se cijepa parcela i u njegov posjed je otisla moja parcela od 300m2. On sad meni to nece da vrati. Kolike su šanse da uspijem u tuzbi za predaju u posjed.
  10. ASIJA

    Progon

    A mogu li pronaci osobu ako je s facebook profila s izmišljenim imenom to napisala
  11. ASIJA

    Progon

    Nisam ja rekla imenom i prezimenom za koga je namješten, vec sam samo rekla "za onu iz zavoda"
  12. ASIJA

    Progon

    Poštovani, može li građanin kazneno odgovarati u Hrvatskoj ako napiše na facebooku, ili u javnosti govori da je određeni konkurs u pravosuđu namješten za nekoga. Bez da ta osoba navede za koga je namješten. Trump je govorio da su izbori u SAD namješteni pa nije odgovarao.
  13. ASIJA

    Upit

    Pa hoce li Agencija to uvažiti i kolika je kazna za objavu ličnog podatka bez saglasnosti nosioca podatka.
  14. Poštovani, šta da odgovorim na pitanje zašto želim raditi van struke, i to posao sa SSS, na usmenom intervju za posao kao da mi ne vjeruju da ne mogu naci posao s fakultetom, i stalno mi govore da tražim posao sa SSS.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija