Jump to content

Alternativa1

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Alternativa1 objavio

  1. Da li kamera može tu pomoći koja je vidljiva? I kosi li se sa zakonom RH. Mislim ima stvarno puno bitangi u našem društvu i sigurno im nije svejedno kada postaviš kameru, Nekada je stvarno teško ignorirati neverbalne provokacije i kada je u pitanju parking i slično. Edit: Policajac kada iziđe na teren uglavnom ga nije briga tko je u pravu, to sam doživio.
  2. Kifozu i skoliozu imas. Vjerujem da imas bolove. Probaj s nekim kiroprakticarem( koji ima diplomu) rijesiti problem. Treba nekih 24 tretmana.
  3. Ja sam mislio da se 2000,00 kn odnosi na bilokoju krađu. Moja je greška što nisam promislio.
  4. Ali to je praksa u Hrvatskoj ilegalno uklanjati. To se radi preko vikenda kada nikoga ne možeš zvati. Možeš sjesti i plakati. Policija je beskorisna u ovom slučaju. Kazne su vjerojatno simbolične, njima je to sigurno uračunato u njihov projekt. Ne mogu vjerovati da se takva praksa kao članica EU dopušta, bez da te netko obavijesti službeno.
  5. Je li moguće da se u RH može ilegalno bez dozvole uklanjati građevinu, bez adekvatne sankcije. Pogotovo kada ugrožava susjede, odnosno nema niti jednog nadzornika koji osigurava prostor od nesreće.
  6. Vrijedi za bilo koju kradju? Meni je cudno bilo, kao policija ne reagira nego se ide na privatnu tuzbu do 2.000,00 kn.
  7. Izbjegavajte komentirati na društvenim mrežama, kada su u pitanju osobe, pogotovo službene osobe. To je moj dobro namjeran savjet.
  8. Da, trebate paziti u koju trgovinu ulazite, negdje je politika da vas prate ili pak bace sumnju na vas i tako vam mogu stvoriti neugodnost koju sam ja dozivio, na kraju ih nisam tuzio jer sam bio u trgovini van svojega grada i procjenio sam da nisam dozivio javnu sramotu. Prije pregleda vam pokazu zastitarsku iskaznicu da vas mogu legitimirati i pregledati, stvari iz dzepova sami vadite, razirite ruke i lagano vas popikaju. Zastitari vam kazu da i oni moraju nesto raditi i ispricaju se. Ne znam kakva je sudska praksa u slucaju tuzbe, siguran sam da treba pozvati policiju prije nego vas zastitar pregleda, da bude evidentirano da niste nista ukrali. Edit: Tokom pretresa je moguce doživjeti stres, strah, mozete postati ranjivi da vas navedu da potpiste nekakav dokument itd.
  9. U slučaju da imaš svjedoke koji potvrde da nisi ništa ukrao, da li se zaštitarsku tvrtku ili trgovinu može privatno tužiti i tražiti odštetu? Mislim nije baš ugodno da te veći broj ljudi vidi da si "kradljivac". Šteta je napravljena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija