Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

mBlonde

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. KRAĐA DRVA

  Rekla mi je šumarska inspektorica da ukoliko policija utvrdi da je zaista riječ o krađi, da tada pokreće kazneni postupak, tada se angažira sudski vještak koji će utvrditi štetu, te se slučaj prosljeđuje također šumarskom inspektoru...Znači ja moram vjerojatno čekati neku obavijest od strane policije...netko mi je spomenuo već prije da bih trebala donijeti posjedovni list na policiju da potvrdim da se radi o našoj šumi. Tisuće pitanja, a sve je tak teško saznati.
 2. KRAĐA DRVA

  Hvala! Maloprije sam kontaktirala šumarskog inspektora, te mi je rečeno da ukoliko šteta nije veća od 5.000,00kn da se ne isplati ulaziti u bilo kakakv sudski spor jer su troškovi tužbe puno veći. A šteta sigurno ne prelazi navedenu cifru. Nije toliko bitna ni nadoknada štete, koliko neko osiguranje zbog prijetnje počinjtelja da će i dalje rušiti drva u našoj šumi. Nebih htjela da ostane na ovome, pa da za mjesec dana napravi isto, i opet nikome ništa. Čekam neku povratnu informaciju policije, jer trenutno nemam pojma u kojoj je fazi u ovih tjedan dana nastala situacija.
 3. KRAĐA DRVA

  Zahvaljujem na odgovoru. Sad ne znam da li mi trebamo kontaktirati policiju o daljnjim koracima ili ćemo dobiti neku povratnu informaciju kada započne kazneni postupak. Nismo dobili barem kopiju zapisnika, stoga ne znam što je napisano. Osim da zatražimo isti u PU...
 4. KRAĐA DRVA

  Pozdrav, Pardon ako otvaram istu ili sličnu temu, no trebam savjet pod hitno. Naime, prije 2 dana desila se situacija u kojoj je dotična osoba bez pitanja i svojom odlukom odlučila rušiti drva u šumi koja je u vlasništvu mog oca. Nakon saznanja što je učinjeno prvi dan, drugi dan je moj otac pozvao policiju, nakon što se počinitelj vratio da uzme sve što je prethodni dan porušio. Počinitelj je tvrdio da su drva i šuma u njegovom vlasništvu, a u katastru i svim drugim mogućim dokumentima vidljiva je međa i pravo vlasništvo navedene parcele. Nije priznao krivnju, te je napomenuo da će nastaviti sa rušenjem. Policija je napravila zapisnik. I sad me zanima koja je daljnja procedura?? Pretpostavljam da je potencijalni dogovor nemoguće oćekivati, stoga planiramo tužbu. Kako, i na koji način?? koji su očekivani troškovi??
 5. Pojedinačno ispravni postupak - Pokretanje

  Zahvaljujem na odgovoru...naime kako sam i navela ranije moj otac nije jedini vlasnik na česticama...od 7 upisanih vlasnika samo dvoje je živo...moj otac i njegova majka, odnosno sestra tete koja je svoj dio ostavila mom ocu. I sad me brine da li može biti kakvih problema zato jer bi se spor vodio protiv preminulih osoba. Nikad nitko nije tražio nikakvo pravo nad nekretninama, moj otac jedini održava sve...
 6. Pojedinačno ispravni postupak - Pokretanje

  Zahvaljujem na odgovoru malo ću još proučiti sve primjere po internetu...
 7. Pojedinačno ispravni postupak - Pokretanje

  Molim za pomoć i savjet. Naime, moj otac je prije par godina naslijedio svu imovinu od svoje tete (sestre svoje majke), prema posjedovnom listu, pokojna teta je vlasnica 1/1. Ali na navedenim česticama postoji više suvlasnika. točnije suvlasnici su sestre od pokojne tete, te njezina majka. Samo da napomenem da je njezina majka također preminula prije punoooo godina, a od njezinih 4 sestara živa je samo jedna - majka od moj oca. Znaći od živih suvlasnika živa je jedino moja baka i moj otac. S tim da je moj otac večinski vlasnik na svim česticama...69/144...a ostale suvlasnice imaju udio 23/144...ili 3/144. Dvije pokojne sestre nisu imale potomaka, i sve nakon njihove smrti je logično ostalo teti koja je tada bila živa. Samo da još spomenem da nakon tetine smrti i čitanja oporuke, nitko nije zatražio nikakvo pravo nad nekretninama, i moj otac je jedini koji je brinuo i još uvijek brine o održavanju. Od dokumenata imam rješenje o nasljeđivanju kojim teta sve ostavlja mojem ocu, te ugovor o doživotnom uzdržavanju sa kojim majka od tatine pokojne tete nakon svoje smrti sve ostavlja njoj. Zanima me na koji način pokrenuti pojedinačni zemljišno knjižni ispravni postupak?? Imam još neku dokumentaciju koja bi trebala ići mom ocu u prilogu...da li i to trebam priložiti?? Da li možda trebam napisati kakav dopis sa kojim mogu objasniti da tijekom svog života zbog loše financijske situacije (mala mirovina), teta koja je sve ostavila mom ocu, nije bila u mogućnosti nakon svake smrti od svojih sestara njihov udio u vlasništvu prepisati na sebe?? Pardon na dužem postu,,..ali zaista trebam neku infomarciju, na šta trebam paziti kod pokretanja postupka. Hvala!
×