Jump to content

cs1942

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Još jednom sam pročitao vašu objavu. 1. Ebay vas nije prevario, vi ste bili sami krivi jer niste pravovremeno reagirali. 2. Obzirom je PayPal već obračunao 3% razlika između potraživanja od 39 $ i 10% od 300$ (= 9 $) može biti uvjetovana iz nekih drugih razloga: objavljivanje u 2 ili više kategorija, neke dodatne usluge, a možda i različite provizije u raznim državama ( Njemačkoj je 10%, a vi ste prodali u $, što znači u nekoj drugoj državi - to neznam točno). U pregledu prodanog artikla morali bi imati popis svih troškova, koji su nastali kod objave i prodaje artikla.
  2. Obzirom da sam već 20 godina prijavljen na Ebay-u i dosta često kupujem i prodajem na Ebay-u mislim da vam mogu dati dosta precizan odgovor. Ne radi se o o prezu ili sl. Za svaku prodaju Ebay uzima 10% provizije od vrijednosti po kojoj je prodan artikel. Dodatno još dolaze troškovi PayPal-a ako kupac šalje novac na PayPal, koji iznose ovisno o različitim uvjetima između 2% i 4%. Zbog toga je potraživanje Ebay-a ispravno i to morate platiti. Sve ostalo bi bilo velika glupost.
  3. Pokretanje ovrhe Imam pravomoćnu i ovršnu presudu suda u Trstu protiv dužnika s stalnim prebivalištem u Trstu. On ima ima hrvatsko i talijansko državljanstvo. Osim presude imam upis duga u gruntovnicu njegove kuće, koja je upisana u gruntovnicu na njegovu suprugu. Ona ima još jedan apartman na Pagu. Obzirom da je ovršni postupak je u Italiji vrlo skup, a osim toga mogu dobiti samo jedan (manji) dio troškova ovršnog postupka želio bi pokrenuti ovršni postupak u Hrvatskoj- Moje pitanje: Da li mogu pokrenuti ovršni postupak u Pagu na nekretninu koja je upisana na suprugu dužnika. Zahvaljujem se na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija