Jump to content

cs1942

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je cs1942 objavio

  1. Još jednom sam pročitao vašu objavu. 1. Ebay vas nije prevario, vi ste bili sami krivi jer niste pravovremeno reagirali. 2. Obzirom je PayPal već obračunao 3% razlika između potraživanja od 39 $ i 10% od 300$ (= 9 $) može biti uvjetovana iz nekih drugih razloga: objavljivanje u 2 ili više kategorija, neke dodatne usluge, a možda i različite provizije u raznim državama ( Njemačkoj je 10%, a vi ste prodali u $, što znači u nekoj drugoj državi - to neznam točno). U pregledu prodanog artikla morali bi imati popis svih troškova, koji su nastali kod objave i prodaje artikla.
  2. Obzirom da sam već 20 godina prijavljen na Ebay-u i dosta često kupujem i prodajem na Ebay-u mislim da vam mogu dati dosta precizan odgovor. Ne radi se o o prezu ili sl. Za svaku prodaju Ebay uzima 10% provizije od vrijednosti po kojoj je prodan artikel. Dodatno još dolaze troškovi PayPal-a ako kupac šalje novac na PayPal, koji iznose ovisno o različitim uvjetima između 2% i 4%. Zbog toga je potraživanje Ebay-a ispravno i to morate platiti. Sve ostalo bi bilo velika glupost.
  3. Pokretanje ovrhe Imam pravomoćnu i ovršnu presudu suda u Trstu protiv dužnika s stalnim prebivalištem u Trstu. On ima ima hrvatsko i talijansko državljanstvo. Osim presude imam upis duga u gruntovnicu njegove kuće, koja je upisana u gruntovnicu na njegovu suprugu. Ona ima još jedan apartman na Pagu. Obzirom da je ovršni postupak je u Italiji vrlo skup, a osim toga mogu dobiti samo jedan (manji) dio troškova ovršnog postupka želio bi pokrenuti ovršni postupak u Hrvatskoj- Moje pitanje: Da li mogu pokrenuti ovršni postupak u Pagu na nekretninu koja je upisana na suprugu dužnika. Zahvaljujem se na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija