Jump to content

dtr0501

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Molim pomoć. Već dugo radim i nisam imao ovakvu situaciju. Naime, imam dvije ovrhe koje su išle preko FINE slijedom kako trebaju ići. Poslodavac je uplaćivao dio plaće na zaštićeni račun drugi dio na redovni račun.(plaća veća od 8000kn neto) Danas je došao dopis u firmu kako se od poslodavca traži naplata potraživanja broj dva na cjelokupnoj imovini ovršenika odnosno svim stalnim primanjima. Moje pitanje glasi. Kako treba poslodavac treba postupati? Ovrha na stalnim novčanim primanjima, znači li to da je poslodavac dužan iz dijela koji ide na zaštićeni račun namirivati ovrhovoditelja koji je poslao dopis u firmu ili dio koji se isplaćuje na zaštićeni račun nitko ne smije dirati? Molim odgovor. Hvala Vam!
  2. Znate li možda kakva je praksa, riješi li se i u kojem roku?
  3. Pozdrav, Imam blokadu već duže vrijeme i zaštićeni račun. Danas mi je sjela prva plaća no poslodavac je u potpunosti uplatio na blokirani račun. Moje pitanje glasi: kolika je vjerojatno i postoji li da mi se dio izuzet iz ovrhe(a uplaćen na blokirani račun) isplati na zaštićeni. te kakva je procedura? Unaprijed zahvaljujem NAPOMENA poslodavcu je izjava s fine o otvaranju zaštićenog računa dostavljena odmah prilikom zaposlenja!
  4. Poštovani, sto se tice dugovanja potpisan je ugovor s ostecenim da ce sva steta, odnosno dug, biti pokriveni. Ukoliko ne gotovinski tada kompenzacijom(nekretnina). S obzirom da nikada nisam kaznjavan za ista, sto mogu ocekivati? Takoder, moze li mi netko reci, kako doci do zamjenice drz. odvjetnika da bi se razgovaralo o eventualnoj nagodbi? Djelomicna uvjetna osuda znaci da se neki period treba provesti "iza resetaka"? Kako je rijec o priznanju te nema negiranja, koliko ce otprilike trajaci proces? Takoder, u radnom sam odnosu cijelo vrijeme, nema ponavljanja kaz. djela, znaci li to ista? Zahvaljujem unaprijed. Lp Zaboravio sam napomenuti da je drz. odvjetnistvo procjenilo da se radi o pronevjeri u iznosu 270000kn dok je ugovor(prije pocetka procesa) s ostecenom strsnom potpisan na 430000.
  5. Hvala Vam na ovako iscrpnom odgovoru. Inace, ostecenih strana nema jer je dug u potpunosti podmiren ali su odlucili podignuti kaznenu prijavu zbog uzimanja novca te krivotvorenje isprave. Nisam nikada kaznjavan te idem kod odvjetnika kako bi sastavili prigovor odnosno zatrazili razgovor sa ZDO.Inace, bio sam u prostorijama PU i dao iskaz. Hvala jos jednom na odgovoru. Lp.
  6. Sto mislite s obzirom da nemam kazni mogu li ici na uvjetnu?
  7. Pozdrav, molim savjet. Iz DORHa mi je dosla obavijest o pocetku istrage te mogucnosti zalbe. Radi se o stjecanju koristi(materijalne) i krivotvorenje sluzbene isprave. Cifra je cca. 270 000kn. Nikada do sad nisam kaznjavan. Bio sam na uvidu u pisarnicu i razlika u iznosu u dokumentu o istrazi te placenom racunu je 100 000kn. Sto da radim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija