Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

matijakasner

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! Naime, paušalno bi iznajmio parcelu u registriranom kampu za smještaj mobilne kućice koju bi dalje iznajmljivao na tržištu. Kamp na takav dogovor pristaje i uredno mi izdaje račun za paušalni najam. Obrtnik sam, mobilnu kućicu bi uveo u obrt kao imovinu; na što moram paziti kod pružanja usluge iznamljivanja mobilne kućice, koju djelatnost doregistrirati u tom slučaju? MOgu li ja dalje iznajmljivati tu mobilnu ejedinicu ili moram biti registriran kao agencija? Već imam registriranu djelatnost po NKDu 68.20 iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup. Je li to dovoljno? Mobilna kućica se ne tretira kao nekretnina, već kao pokretnina, ako se ne varam. Sjedište obrta je različito od mjesta kampa - da li u to okolnost na koju moram paziti prilikom izdavanja računa, nešto kao "izdvojeni pogon" ? Hvala unaprijed.
  2. Iznajmljivanje mobilnih kucica

    Poštovani, ako mogu osvježiti temu slijedećim pitanjem: Naime, iznajmio bi parcelu u registriranom kampu za smještaj mobilne kućice koju bi dalje iznajmljivao. Kamp na takav dogovor pristaje i uredno mi izdaje račun za paušalni najam. Obrtnik sam, mobilnu kućicu bi uveo u obrt kao imovinu; na što moram paziti kod pružanja usluge iznamljivanja mobilne kućice, koju djelatnost doregistrirati u tom slučaju? Već imam registriranu djelatnost po NKDu 68.20 iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup. Je li to dovoljno? Sjedište obrta je različito od mjesta kampa - da li u to okolnost na koju moram paziti prilikom izdavanja računa, nešto kao "izdvojeni pogon" ? Hvala unaprijed.
×