Jump to content

Maris aqua

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zk uložak sa više čestica

  Ako komu bude trebalo, dobila sam odgovore. Dakle, moze se izdvojiti i prije, a temeljem clanka 164. Zakona o zemljisnim knjigama, te vlasnik treba traziti besteretni otpis za tu cesticu. To je informacija s jednog suda, dok na drugom govore kako se to upisuje naknadno, s promjenom vlasnistva. Sad cekam sto ce banka odluciti, te na koji nacin moze to rijesiti. Lijepi pozdrav.
 2. Zk uložak sa više čestica

  Postovani, Podizem temu. Imam slicnu situaciju, dakle vlasnik mi prodaje jednu cesticu iz zk uloska u kojem se nalaze jos dvije cestice. Obzirom da istu kupujem putem stambenog kredita, službenik u banci mi trazi da se ta cestica izdvoji, kako bi banka mogla upisati hipoteku na isto. I da ako se ne izdvoji, upisat ce se na sve cestice u zk ulosku. U katastru su rekli da to nema smisla raditi, te da se banka moze upisati na jednu cesticu. Je li ovaj službenik samo lose upucen i je li uopce moguce izdvojiti cesticu prije prijenosa vlasnistva? Hvala.na.odgovoru
 3. Kupovina poljoprivrednog zemljišta u građevinskoj zoni

  Zahvaljujem na odgovoru.
 4. Poštovani, Molim za pomoc. Planiramo kupovinu zemljista koje je u katastru upisano kao poljoprivredno. Nalazi se u građevinskoj zoni, te imam lokacijsku informaciju. Ono sto me muci jest da je na tom zemljištu vec bila planirana izgradnja, dobivena lokacijska dozvola, te potom i građevinska, međutim investitor je odustao od izgradnje. Kako sam tu po forumu citala, kada se dobije gradevinska dozvola, zemljište se upisuje kao građevinsko, odnosno vrsi se prenamjena, te se placa naknada. Buduci da se ovo zemljište u katastru jos uvijek vodi kao oranica, znaci li to da prenamjena nije bila moguca? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
×