Jump to content

Muky28

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pitanje: U gradjanskom sporu protiv poslodavca sam pristao na nagodbu . Zanima me koje nacine placanja mogu izabrati / traziti od poslodavca pred sudom. Spor se vodio u HR a ja sam iz Bosne pa mi je u cilju dobiti novce na najlaksi moguci nacin. Imam racun u Hr ali je blokiran.
  2. Zanima me mogu li tuziti poslodavca za nezakonit otkaz i za sikaniranje u jednoj tuzbi ili moram prvo dokazati nistavnost otkaza pa onda pokrenuti tuzbu za sikaniranje i naknadu stete ?
  3. To znam.. zanima me mogu li uz tuzbu za nezakonit otkaz podnijeti i tuzbu za klevetu,diskriminaciju ili pokusaj prevare. Jer su navodi u otkaznom pismu lazi. S tim da je smisljeno lagao i smisljeno me preselio na drugu adresu da bi mogao imati razlog za otkaz. Sve dok sam bio na bolovanju
  4. Pozz, molim vas za pomoci. Poslodavac mi je 26.08 urucio izvanredni otkaz dok sam bio na bolovanju. Razlog otkaza je to sto se nisam nalazio na adresi koja je navedena u mojoj radnoj dozvoli. Naveo je da sam se 09.08. Uputio u nepoznatom pravcu bez javljanja na telefon sto nije istina. 09.08 me je poslodavac poslao na drugu adresu da zivim i kada sam pitao da mi to daju napismeno zbog adrese u radnoj oni to nisu htjeli. Sada su sacinili zapisnik 05.09 i napisali da je to zapisnik od 09.08 kojim se opisuje ta moja " neposlusnost" provjerena infornacija i dokaze imam. Takodje su naveli masu lazi kao ta da se nisam javljao na telefon i da se nisam nalazio na adresi koju imam u radnoj. Molim vas za pomoc sta da napravim. Htio sam da ih tuzim ,imam li prava i koja ? Takodje imam snimak razgovora izmedju mene i nadredjene koji dokazuje moje rijeci i to da sam trazio da me ostave na adresi koja se vodi u radnoj dozvoli. Mogu li kazneno prijaviti poslodavca za pokusaj prevare i kome to napravit. Mogu li potrazivati nematerijalnu stetu za diskriminaciju, nanosenje dusevne boli,lazi i ostalo sto je proizaslo iz ovog otkaza
  5. Nisam propustio rokove. Poslao sam zahtjev 06.09.2019 od dana saznanja za otkaz. Takodje cu da posaljem jedan zahtjev danas od dana prijema otkaza pismenim putem. Od kad se racuna 15 dana za odgovor od prvog ili drugog zahtjeva ? Trebam li advokata za tuzbu ?
  6. Pozz, molim vas za pomoci. Poslodavac mi je 26.08 urucio izvanredni otkaz dok sam bio na bolovanju. Razlog otkaza je to sto se nisam nalazio na adresi koja je navedena u mojoj radnoj dozvoli. Naveo je da sam se 09.08. Uputio u nepoznatom pravcu bez javljanja na telefon sto nije istina. 09.08 me je poslodavac poslao na drugu adresu da zivim i kada sam pitao da mi to daju napismeno zbog adrese u radnoj oni to nisu htjeli. Sada su sacinili zapisnik 05.09 i napisali da je to zapisnik od 09.08 kojim se opisuje ta moja " neposlusnost" provjerena infornacija i dokaze imam. Takodje su naveli masu lazi kao ta da se nisam javljao na telefon i da se nisam nalazio na adresi koju imam u radnoj. Molim vas za pomoc sta da napravim. Htio sam da ih tuzim ,imam li prava i koja ? Takodje imam snimak razgovora izmedju mene i nadredjene koji dokazuje moje rijeci i to da sam trazio da me ostave na adresi koja se vodi u radnoj dozvoli.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija