Jump to content

Tinci85

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaposlenica se nije javila na posao, nije donijela doznake ili ikakve naznake za bolovanje. Uskoro istice zakonski rok od 15 dana od zavrsetka rodiljnog dopusta. Molim pomoc pri davanju izvanrednog otkaza.
  2. Hmm,prije nego stavim obrt u mirovanje cu naravno otvoriti komplikacije u trudnoci,tako da mislim da bi to cak i bilo najbolje rijesenje. Morat cu izgleda pricekati 20.9. jer su njene odluke nepredvidive. Jedino mi nije jasno u slucaju da se ne pojavi tog datuma ili sljedeci dan kako da ja to pravdam,cime...i ako mi ne donese doznake a ja joj nemogu dati 15 dana otkaz. Zaista zbunjujuce
  3. Nazalost nakon 6mj mi je kasno zaposliti nekog,jer sam i sama u 4mjesecu trudnoce,i pitanje je do kad cu moci tim tempom jer se radi o frizerskoj struci(8-9satno stajanje) 20.9 joj istice rodiljni dopust,nakon koliko dana od nepojavljivanja joj mogu dati izvanredni otkaz? I dali se racunaju neradni dani, posto to pada blizu vikenda. I dali time krsim odredbu u kojoj pise da se nemoze dati otkaz nakon rodiljnog dopusta u trajanju od 15dana. I sto sa godisnjim na koji ima pravo u slucaju izvanrednog otkaza?
  4. U zaista sam nezavidnoj situaciji posto radnici zaposlenoj na neodredjeno vrijeme uskoro istjece rodiljna naknada,tijekom koje i nismo bile u kontaktu, osim kad me obavjestila da nije u mogucnosti nastaviti radni odnos niti ikakav otkazni rok. Ne zeli dati otkaz jer nece imati pravo na naknadu sa zavoda. Iz prijasnjih neugodnih situacija sa doticnom bojim se da ce mi se razvlaciti sa bolovanjima,sto i nebi bio neki problem da i sama nisam u drugom stanju i kao vlasnik obrta jedina zaposlena. Ako udovoljim njenim prohtjevima i dam joj otkaz,nisam u mogucnosti nikog zaposliti. Molim vas za pravni savjet jer je ovo postala nocna mora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija