Jump to content

josephine23

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dugovi nakon smrti

  ovo sam našla ode na forumu, cura je isto imala punomoć i isto su joj iz banke rekli da je solidarno odgovorna pa sam našla ovaj odgovor.
 2. Dugovi nakon smrti

  U redu ali svatko je imao svoju karticu i dug je napravio on. Meni je logično da ja odgovaram za dug u slučaju da je on preminuo a da sam ja i dalje koristila novce i nisam prijavila njegovu smrt. I da dug je nastao dok je on bio živ, i ako ga ne plača kao živ plaćam ga ja kao opunomoćenik to mi je jasno.
 3. Dugovi nakon smrti

  Odnosno ja nisam opunomoćenik već 10 godina , toliko ima od njegove smrti kad su ugasili račun i poništili punomoć, a onda me terete za dug , ma užas živi.
 4. Dugovi nakon smrti

  U ugovoru piše da sam ja kao opunomočenik jednako solidarno odgovorna za račun kao i vlasnik, ali kako je vlasnik smrtno stradao punomoč se ugasila. Samim time moja odgovornost prema računu je vrijedila dok je vlasnik istog bio živ, jer ja nisam više opunomočenik. Zato me i nemaju u sustavu. A nigdje u ugovoru nije napisano da je u slučaju smrti vlasnika računa opunomočenik dužan podmirit dug.
 5. Dugovi nakon smrti

 6. Dugovi nakon smrti

  Ono što mene zanima je što po ovom ugovoru ja sam praktički jamac , nitko me nije pitao ni da li radim niti upozorio samo je službenica pitala oćemo li napraviti punomoč.
 7. Dugovi nakon smrti

  Dobila sam kopiju ugovora i ovrhe. To je ugovor o otvaranju računa, a ujedno i ugovor na kojem se meni daje punomoć.
 8. Dugovi nakon smrti

  Potrudit ću se naći taj papir a ukoliko ga ne nađem da li postoji mogučnost da mi daju fotokopiju u fini?
 9. Dugovi nakon smrti

  Razumijem, a recite mi neki dan sam bila u banci i raspitivala se o visini duga koji je preostao ali nisu me mogli pronaći. Odnosno kad sam im dala podatke o preminulom oni vide njegov dug i taj tekući račun ali ne mogu nači mene i moje podatke obzirom da se punomoč ugasila i samim tim nisu mi htjeli reči visinu duga več su mi rekli da to mogu reči samo njegovoj mami .I stalno se čude te djelatnice kad čuju za ovaj slučaj iskreno djeluju jako iznenađeno i več su me u par navrata pitale zašto nisu došli nasljednici jer ja nisam više s tim povezana, nemam punomoč. A kad mi trebaju uzet dio s računa onda me nađu.
 10. Dugovi nakon smrti

  Zbunjuje me to što se kaže da su nasljednici ti koji su dužni podmirit dug i to samo u visini nasljedstva pa nezz kako i zašto sam ja dužna vračat.
 11. Dugovi nakon smrti

  Želite reči da sam se pismeno žalila da bi ta žalba bila uvažena? Znači u skladu je sa zakonom da me se kao opunomočenika poslje smrti vlasnika računa tereti za dug po istom, iako nisam nasljednik.
 12. Dugovi nakon smrti

  Splitska banka mi je uzimala trečinu s plače , danas je to Otp banka. Uzimali su temeljem ugovora koji sam potpisala. Gledajte pravni savjet sam tražila tada, to je bilo 2008 god. i odlazila u banku se žaliti ali mi je rečeno da moram vratit dug jer je u ugovoru pisalo da sam jednako odgovorna.
 13. Dugovi nakon smrti

  Ono što me zanima je da li sam ja po zakonu dužna vratiti te novce ili ne?
 14. Dugovi nakon smrti

  U banci mi je tada rečeno da sam jednako odgovorna za račun i da moram vratit dug, i ja sam morala otvorit zaštičen račun jer su mi skidali s plače.Imala sam ovrhu na plači .
 15. Dugovi nakon smrti

  U banci nisam potpisivala nikakvu izjavu da li ču vračat dug ili ne.
×