Jump to content

Makimaja

Korisnik
 • Broj objava

  55
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Cekanje na odgovor na zahtjev za drzavljanstvo

  Dobila sam rjesenje prije ne punih mjesec dana.
 2. Ako postoji dokaz da su oba roditelji pripadnici Hrvatskog naroda, onda ne treba dokaz za osobu koja predaje ako je jedan od roditelja pripadnik, a drugi nije onda je potreban.
 3. Pise sve u zakonu,tu je i novi zakon.
 4. Osobe koje zive u inozemstvu a starije su od 21 godinu, a jedan roditelj je imao u trenutku rodjenja deteta hrvatsko drzavljanstvo, stice pravo da se upise u knjigu drzavljana. Vazi i za osobe do 21 godinu. Za iseljenike ima poseban clan, a iseljenicima se ne smatraju oni koji su otisli u bivse republike. Tako pise u zakonu.
 5. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Vi morate priloziti dokumente za oca, bez obzira da li pise nacionalnost ili ne. Moj otac je imao samo za sebe dokaz, a ja sam nosila i od njegovog oca(dede mog). Lepo procitajte zakon i sve ce Vam biti jasno. Imate velike sanse. Ja sam predavala u Subotici i tamo su izuzetno ljubazni.
 6. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Vase sanse velike jer imate od rodjena gde Vam pise da ste Hrvat. Odnela sam od dede, tate dokaze, kao i moje. Od mojih sam imala sa faxa i od maticara kad sam radjala decu. Potvrda od kulturno umetnickog drustva. Resenje za posebni biracki spisak. Kratak ali iskren zivotopis.
 7. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Vi imate najranije izjasnjavanje o pripadnosti, tako da mozete slobodno predati po clanu 16. Procitajte ga. Bez obzira sto nemate za oca dokaze. Moj otac je imao samo iz radne knjizice dokaz da je Hrvat i dobio je drzavljanstvo. Svakako Vam je najbolje nazvati konzulat. Po clanu 16 imate sanse. Sretno
 8. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Imate velike sanse ako sam dobro razumela da vam je u rodnom listu napisana nacinalnost-Hrvat. Ako za oca nemate, nije problem, ali je bolje ako imateako imate nesto za babu ili dedu gde im je napisana nacinalnost. Dobila sam resenje bez ijedne dopune.
 9. Po novom zakonu ce moci da se upise, ako je majka imala drzavljanstvo u vrijeme rodjenja.
 10. Sto se tice novog zakona. Jos uvjek se cekaju upute sta ce biti potrebno od dokumentacija. Proverena informacija od danas.
 11. Cekanje na odgovor na zahtjev za drzavljanstvo

  Hvala. Sad polako, ne zurim :). Najbitnija stvar je resena.
 12. Cekanje na odgovor na zahtjev za drzavljanstvo

  Pa prilozila sam dokaze da su mi djed i otac Hrvati, i naravno dokumenta gdje se izjasnjavam kao Hrvatica. Resjenje o upisu u poseban biracki spisak, potvrda iz hkud-a. Zivotopis je bio kratak ali iskren. Imala sam dokumenta sa fakulteta, i kad sam radjala djecu.
 13. Cekanje na odgovor na zahtjev za drzavljanstvo

  Hvala jos jednom. I da napomenem nisam imala nadopunu.
 14. Cekanje na odgovor na zahtjev za drzavljanstvo

  Hvala. Predala sam 4.9.2018 a danas su me obavjestili da sam dobila resjenje u primatak. To je znaci nekih nepunih 15 mjeseci.
×