Jump to content

maja2111

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je maja2111 objavio

  1. Naknadno uredjivanje nije moguce? Da sada uredi stanje u zemljisnim knjigama prije prijenosa vlasnistva.
  2. Nekretnina je u vlasnistvu strica i on je stvarni duznik u Croatia Osiguranju, vlasnik se samo obvezao placati dug.
  3. Da, oni su vjerovnici. Novi vlasnik je izjavio stricu posto je dug star 20 godina da je uslo pod zastaru i da nece trebati nista placati, ali sam objasnila stricu da dug postoji i da ne smije dopustiti da se ne rjesi kad se vlasnik prije 20 godina obvezao placati. Uglavnom moj stric zeli prepisati tu kucu i dug na novog vlasnika i da on vise ne odgovara za nikakva daljna potrazivanja od Croatia Osiguranja, sad kako sam saznala da je kuca bila pod ovrhom zbog nekretnine zanima me hoce li to mozda kociti prijepis?
  4. Kuća je pod hipotekom, Croatia Osiguranje je pokrenula ovršni postupak zbog neplaćanja hipoteke, probala je prodati kuću, ali nije uspjela, po zadnjim informacijama, bila su 3 pokušaja prodaje.
  5. Upravo sam saznala da je nekretnina bila pod ovrhom jer vlasnik nije plaćao dug, hoće li to kočiti prenošenje duga sa strica na vlasnika?
  6. Dug je i dalje na strica, ali u ugovoru pise da je novi vlasnik duzan podmirivati taj dug i vjerovnik je upoznat s time.
  7. Pozdrav, trebala bi pomoć oko prijepisa vlasništva kuće. Moj stric je prodao kuću prije 20 godina sa dugom koji je upisan u teretni list. Novi vlasnik se obvezao plaćati dug, no zbog tog duga koji je na kući nije izvršen prijepis vlasništva. Sada novi vlasnik želi da se kuća prepiše na njega. Stric je provjerio stanje duga i vidio je da vlasnik nije podmirivao dug kako je dogovoreno ugovorom. Njega sada zanima može li se i taj dug zajedno sa kućom prepisati na novog vlasnika i koja je procedura kod javnog bilježnika, na što treba pripaziti kada prepisuje kuću.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija