Jump to content

Maduin

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Maduin

    Dosjelost

    Pronašao papir. Ne znam da li je to ugovor s obzirom da nije potpisan obostrano nego samo od strane mjesne zajednice. Ovo je za mene više kao odluka kojom mjesna zajednica daje na privremeno koristenje dio zemljista stanovnicima ulica koje okruzuju to zemljiste i svi stanovnici su navedeni na toj odluci. Uvjet je da se zemljiste ocisti i uredi i dozvoljena je izgradnja provizornih ograda. Postoji jedna stavka koja kaze da kada drustvena zajednica nadje za shodno da zemljiste definitivno uredi da su se korisnici duzni maknuti bez ikakve naknade, uz drugarski pozdrav od predsjednika savjeta koji potpisuje taj dokument. Nisam pravnik, ali ako nije obostrano potpisano to mi samo govori da je to vise neka odluka a ne ugovor.
  2. Maduin

    Dosjelost

    Ugovor nažalost trenutno ne mogu pronaći i ne bih htio iznositi netočne stvari, pa me zanimaju eventualna prava ukoliko se isti ne pronadje, a zemljiste se koristi/uredjuje vec desetljecima. zemljiste sumnjam da ce netko kupiti jer do istog nema pristupnog puta, a otkup bi mogao biti problematican jer se radi o zelenoj zoni i radi se samo o manjem dijelu cestice koji je u biti neupotrebljiv osim onome tko ga trenutno koristi. Pretpostavljam da se mora raditi i parcelacija i tko zna sto jos.
  3. Maduin

    Dosjelost

    Poštovani, Od sedamdesetih godina koristimo dio zemljista jedne vece parcele u vlasnistvu grada. Da li se taj dio parcele nekako moze otkupiti po nekoj povlastenoj cijeni od grada ili nekako dobiti u vlasnistvo na temelju zakona o dosjelosti? Dokazivanje da se taj dio koristi i odrzava vec desetljecima bi se eventualno mogao dokazati ugovorom sa gradom, ali je trenutno isti problematicno pronaci. U istoj situaciji su i svi ostali korisnici koji koriste druge dijelove te vece gradske parcele. Hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija