Jump to content

ninanana

Korisnik
 • Broj objava

  203
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Uplata za honorar iz Engleske

  Nitko ne zna? 😑
 2. Molim pomoć. U prilici sam zaraditi nekoliko tisuća kuna od tvrtke u Engleskoj. Zanima me kako funkcionira stvar s porezima. Isplata bi išla na tekući račun. Hitno je poprilično. Hvala unaprijed. Pozdrav.
 3. Pomoc za blokirane

  Redovito se (meni) skidala 1/4 sa svake plaće.
 4. Osobni stečaj

  Cca 150 tisuća
 5. Osobni stečaj

  Od imovine imam samo stari auto, 1994. godište i to je sve. Radni odnos na određeno, do 31.01.2019. Dovoljno?
 6. Pomoc za blokirane

  Ne mogu dokučiti gdje je kvaka u tom jednostavnom postupku stečaja, budući da vidim kako su se iz očevidnika povukli pojedini koji su u njemu bili u 12. mjesecu 2018. Ući u to ili ne?
 7. Osobni stečaj

  Nažalost, djelatnici u poslovnicama FINA-e znaju o Ovršnom zakonu gotovo pa ništa. I mene zanima u kom grmu leži zec, gdje je trik sa osobnim stečajem, zašto su se povukli pojedini iz očevidnika itd. I sama sam jučer dobila poziv na dostavu očitovanja i ne znam kako postupiti.
 8. Njega -bračni drugovi

  Kad mi je suprug imao infarkt, imala sam pravo biti na bolovanju zbog njega (mislim da skoro mjesec dana). On je bio nezaposlen, a ja zaposlena u HR. Sve je regulirao moj dr opće prakse. Oni to znaju. Dobila sam uredno doznake od njega za njegu bolesne osobe.
 9. Otkaz za vrijeme bolovanja?

  A što u slučaju ugovora na određeno?
 10. Sanitarna knjižica

  Kod trenutnog poslodavca imam sanitarnu knjižicu, radim tamo treći mjesec. Razmatram mogućnost prelaska kod drugog poslodavca i ono što me zanima jeste to je li knjižica moja, odnosno, mora li mi je sadašnji poslodavac dati. Ukoliko da, na koji se zakon pozivam? Hvala.
 11. Gotovinska isplata

  Ukoliko je ovrha na plaći putem Fine, može li se od poslodavca zatražiti putem Vlastitog zahtjeva, isplata regresa, božićnice i sl., u gotovini, do neoporeziovg dijela? Kao što znamo, čim bi isto sjelo na račun, nestalo bi. Iz tumačenja Ministarstva financija, ja sam zaključila da je isplata "na ruke" legalna. Koliko čitam, zaključila sam da je zakonski dozvoljeno. Zanima me je li netko to realizirao u praksi? Pozdrav svima, hvala.
 12. Naslov je ujedno i pitanje. Dakle, kada stupa na snagu novi Ovršni zakon. Najviše me zanima radi pljenidbe plaće. Kad poslodavac počinje skidati četvrtinu umjesto trećine? Hvala. Pozdrav svima.
×