Jump to content

ninanana

Korisnik
  • Broj objava

    261
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ninanana objavio

  1. Tako je, u tijeku smo s rješavanjem. Mogu li navesti zaštićeni račun za plaćanje? Isto kao za poslodavca, idem na Finu za bivšeg kad sud ovjeri?
  2. Dobar dan. Ima li se pravo tražiti dječji doplatak bez ikakvih dokumenata ukoliko dijete živi s majkom, a otac je otišao i promijenio adresu. Sve je dogovorno bez ikakvih papira. Što se može dati uz zahtjev za dječji osim osobnih iskaznica gdje se vidi da on više ne stanuje na istoj adresi? Napominjem da se radi o izvanbračnoj zajednici. Hvala.
  3. ninanana

    MUP - plaća

    Znam da ima, znam da bude novo (osnovica već je), ali uredba je koma.
  4. ninanana

    MUP - plaća

    Pozdrav svima. U procesu sam eventualnog zapošljavanja u MUP-u i ubijte me ako ja igdje na google-u mogu naći koeficijente za radna mjesta? Ima li ovdje itko tko radi na MUP-U ili je upoznat s plaćama i materijalnim pravima upravnog referenta, administrativnog tajnika, likvidatora... Uspjela sam samo naći novu osnovicu, a ostalo ništa 🤷‍♀️
  5. Poštovani, molim nekog tko je bio nedavno na testiranju da mi napiše kakva su pitanja na testovima...i kako izgleda usmeni dio. Riječ je o sljedećim zakonima: • Zakon o općem upravnom postupku (Narodne novine, br: 47/09, 110/21) • Zakon o strancima (Narodne novine, br: 133/20, 114/22, 151/22) • Zakon o prebivalištu (Narodne novine, br: 144/12, 158/13, 114/22) • Uredba o uredskom poslovanju (Narodne novine, br: 75/21 • Zakon o proračunu (Narodne novine br.: 144/21) • Zakon o računovodstvu (Narodne novine br.: 78/15, 134/15, 120/16, 116/18, 42/20, 47/20, 114/22, 82/23) • Pravilnik o proračunskom računovodstvu i Računskom planu (Narodne novine br.; 124/14, 115/15, 87/16, 3/18, 126/19 i 108/20) Riječ je o 3 radna mjesta, zato toliko zakona. Hvala puno!
  6. Pozdrav svima. Specifična situacija. Jedna institucija raspisuje više natječaja za zapošljavanje. Od svih, imam apsolutne uvjete za tri. Logično mi je da se za svaki od njih posebno javim s kompletnom dokumentacijom. Što je vaše mišljenje? Hvala :)
  7. Baš nažalost. Sve je podešeno tako da "mali" stradaju.
  8. Mijenja li možda išta činjenica da direktor stečaj nije svojom voljom pokrenuo?
  9. Da. Zbog toga i pitam. Stečajni upravitelj je imenovan i upisan u Sudski registar, međutim vlasništvo je još uvijek na osobu koja je bila i vlasnik i direktor. Čeka se drugo ročište u kojem će, nadam se, postupak biti okončan.
  10. Pozdrav svima, pomoć molim. Pokrenut je stečajni postupak, imenovan stečajni upravitelj koji će direktoru raskinuti radni odnos. Ima li direktor nakon toga pravo na naknadu za nezaposlene na HZZ? Hvala.
  11. Pozdrav svima, pomoć molim. Pokrenut je stečajni postupak, imenovan stečajni upravitelj koji će direktoru raskinuti radni odnos. Ima li direktor nakon toga pravo na naknadu za nezaposlene na HZZ? Hvala.
  12. Ukoliko se odjavi, nastavljaju li i dalje zaduživanja doprinosa?
  13. Je li olakotna okolnost po kojem pitanju to što je u firmi zaposlena samo jedna osoba - osnivač/direktor?
  14. Dobar dan svima. Pretpostavljam da već negdje postoji, ali hitan mi je odgovor na ovo pitanje. Koji je najjeftiniji i najbrži način zatvaranja j.d.o.o.-a sa dugovanjem samo za doprinose (cca. 25 000 kn)? P. S. Veći je naglasak na jeftinom zatvaranju. Zahvaljujem na odgovoru.
  15. Govorim o trgovini u tranzitu, koja svakako treba imati web-shop kako bi se mogla obavljati online prodaja. Dakle, skladište nije potrebno, koliko sam zaključila iz Vašeg odgovora. Za izradu web-stranica nije potreban ured. Ne mogu pronaći kojim je to zakonom definirano kako bih si iščitala detalje. Da li možda znate? Od papirologije treba išta ili je dovoljno što su navedene djelatnosti registrirane pri Trgovačkom sudu i uvedene u rješenje izdano od istog prije šest godina? Hvala Vam.
  16. Poštovani, pomoć molim. Tvrtka se bavi građevinskom djelatnosti, dakle, na terenu te nema nikakav ured, odnosno poslovni prostor. Proširila bi se na web-shop prodaju (dropshipping) i izradu web-stranica. Ukoliko netko zna, bila bih mu zahvalna da mi objasni što je potrebno za isto gledano sa strane zakona (ured, skladište, bilo koji poslovni prostor...) Napominjem da su navedene djelatnosti registrirane pri trgovačkom sudu za tu tvrtku. Unaprijed zahvaljujem.
  17. Da ne otvaram novu temu, ubacit ću se ovdje. Pozdrav svima i pitanje - može li udruga registrirati izradu web stranica te usluge oglašavanja i sl.? Hvala!
  18. Može li se retroaktivno odreći netto plaće? Pretpostavljam da ne, ali eto, nada umire posljednja 😊
  19. Prema Vama, tko onda dobiva moje nasljedstvo - moja sestra ili moja djeca, budući sam živa 😶?
  20. Hvala. Jedno je dijete maloljetno.
  21. Mislite za vrijeme života mojih roditelja? Jer ukoliko dođe do ostavinske, ako se tu odreknem, automatski sve ide nasljedniku u mom redu, a to je moja sestra, djeca su red iza mene 😶
  22. Dakle, moji bi trebali oporučno to dati mojoj djeci kako bi se mene preskočilo. Znam da ja mogu uzeti i darovati, ali isto tako znam da se može dogoditi da ovrhovoditelj traži poništenje darovnog ugovora. Jesam u pravu? Zato pokušavam naći neko rješenje, ali očito isto ne postoji. Hvala Vam
  23. Molim pomoć. Imam dug koji neću otplatiti dok sam živa, nažalost. Nakon smrti roditelja ne želim biti nasljednik. Kako se (ako je uopće moguće) može regulirati još za njihovog života da moja djeca budu nasljednici mog dijela? Ne želim da ostanu bez kuće zbog mojih dugova. Dakle, želim da se mene "preskoči" u nasljedstvu. Ne mogu s roditeljima o tome razgovarati na normalan način. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija