Jump to content

larinjo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam bas shvatila... mozete li mi molim Vas konkretizirat na koje obveze tocno mislite? Sto je u tom slucaju sa pricuvom stana?
  2. Ako sam vas dobro shvatila, ako mi odjavimo obveze sa bakinog imena, samim time automatski obveze idu na onoga tko ima boraviste u stanu? Bez obzira tko je vecinski vlasnik? Puno vam hvala na trudu i odgovorima.
  3. Pretpostavljam da ako se oni s time ne slazu, to zatim ide sudskim putem? A sto ako danas sutra kada bake vise ne bude, sin i dalje zivi u tome stanu a unuk ne, a sin ne placa racune? Na koji nacin se to onda regulira? Tj.kako se utvrduje prema kome ide dug ako unuk nije prijavljen na toj adresi?
  4. Dakle baka i sin su u jako losim odnosima. Obzirom da je nakon dedine smrti automatski 1/4 stana otisla sinu,a 3/4 baki, baka je sada prepisala da njezine 3/4 nakon njene smrti idu unuku, a ne sinu. Ona je jos uvijek vlasnik te 3/4. Medutim na adresu je dosao izvod iz zemljisnih knjiga gdje se vidi da se 3/4 ostavljaju unuku nakon njene smrti i tu sada krecu problemi sa sinom. Obzirom da baka ne zivi na toj adresi i ne moze stupiti u taj stan,iako je prijavljena na toj adresi, jer nije u dobrim odnosima sa sinom i snahom. Kako da obustavi racune ako je prijavljena na tu adresu? Na koji nacin bi se moglo napraviti razvrgavanje vlasnistva ako je sin zakoniti nasljednik 1/4 automatski nakon dedine smrti? Preprostavljam da ako oni prestanu placati racune koji glase na baku, ce nakon nekog vremena sjesti ovrha na njeno ime. Isto tako prerpostavljam da ce samim time unuk nasljediti i te dugove iako ne zivi u tom stanu i nije prijavljen na njega, vec ce biti suvlasnik istoga?
  5. Baka(koja je jos ziva) prenijela je vlasnistvo 3/4 stana na svog unuka, nakon njezine smrti. 1/4 stana ici ce bakinom sinu koji u stanu zivi sa svojom suprugom. Baka je jos uvijek prijavljena na taj stan,iako u njemu ona ne zivi. Problem je u tome sto se sada sin prijeti da ce prestati placati racune stana koji glase na baku. Sto napraviti u tom slucaju? Koja su prava bake(koja je prijavljena na toj adresi) i unuka koji uopce ne zive u stanu? Sto nakon bakine smrti je unuk u mogucnosti napraviti ukoliko bakin sin nece placati racune,a unuk nije prijavljen na toj adresi iako ce biti vlasnik 3/4 stana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija