Jump to content

White Walter

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Prošle godine predao sam zahtjev za financijsku potporu za poboljšanje uvjeta stanovanja. 15.1. 2024 objavljena je lista prvenstva. Na toj listi sam tristo devedeset i neki od sveukupno 1541 osoba 9 stranica od njih 30 na toj listi skraćenicom je naveden stupac br.priz.lan. 3 molim upućene za odgovor šta skraćenica znači i šta mogu očekivati od zahtjeva? Hvala unaprijed.
  2. Predstavljen peti antiinflacijski paket mjera Vlade Premijer Plenković je, kao dio Vladinog paketa mjera, predstavio i naknade u sustavu socijalne skrbi, mirovinskom sustavu i sustavu skrbi o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata vrijedne 33,3 milijuna eura. Kazao je da jednokratna novčana naknada uključuje 173.000 osoba, od kojih je 140.000 osoba s invaliditetom, koji će, dodao je, imati pravo na jednokratnu novčanu naknadu od 150 eura radi ublažavanja rasta troškova. Ova mjera vrijedna je 26 milijuna eura. Jesu li RVI u tom paketu ipak smo invalidne osobe?
  3. Poštovana, sve 5 jasan mi je čl. 65. ZOR. Pitanje je je li primjenjiv i prema invalidnim osobama takak kakav je ili invalidi ovisno o stupnju tjelesnog ostećenja imaju svoj članak zakona o radu?
  4. Ne znam, možda zato što imam invalidnost, možda zato što nakon 40 satnog radnog tjedna poslodavac primorava rad svaku subotu, evo pa sad ako netko može odgovoriti. Koji je to zakon koji kaze moras raditi prekovremene sate kada, koliko, itd...?
  5. Poštovani, molim odgovor ako je netko upućen, radim kod privatnika, nemam kolektivni ugovor. Zanima me slijedeće, moram li kao inavlid ( HRVI ) raditi prekovremene sate, hvala.
  6. Molio bih ako netko zna da mi odgovori, ne znam ako je upit već bio u forumu mora da je bio davnih dana... Naime kao pripadnik pričuvnog sastava sjp nakon 30.6.1996. nastavio sam biti gore navedeni sve do 25.9.1997. i u tom razdoblju sam primao plaću ali ne i staž, pa molim znalce da mi odgovore vezano za staž je li tome tako kako je ili sam trebao imati upisano još godinu i mjesec i pol nije malo.. Ili je pojeo vuk magare, prošla baba sa kolačima itd,itd... Hvala i l.p.
  7. Ne znam prijatelju moj stalni status imam od 12 mjeseca prosle godine nakon dugogodisnje borbe i dokazivanja ocite bolesti i lijecenja.
  8. Pozdrav svim braniteljima na forumu, imao bih pitanje vezano za mirovinu, naime HRVI sam 20 % maloljetni dragovoljac sa 1405 dana borbenog sektora,specijalna policija, imam preko 30 godina radnog staža bez beneficije, u radnom sam odnosu, privatni sektor, mogu li podnijeti zahtjev u mirovinskom za umirovljenje po zakonu o Hrvatskim braniteljima? Hvala.
  9. Ne mogu vjerovati što čitam, osim što je diskriminatorno to je i utuživo, pa jedan je zakon i valjda isti za sve ali očito nije, politika je umiješana u svim porama društva. A lijepo piše na stranicama HZZO ako je bolest u uzročno posljedičnoj vezi sa Domovinskim ratom onda je 100 % plaćeno bolovanje, no dobro piše i na plotu... Kako god poštovani skywalker007 hvala na odgovoru i svako dobro želim.
  10. Pozdrav svima, molio bih ako netko zna da mi odgovori na pitanje koje glasi, trenutno sam na bolovanju po šifri AO međutim na bolovanju sam zbog PTSP trajne promjene osobnosti. Početkom mjeseca sam bio na komisiji gdje mi je dodijeljena invalidnost od 20 % privremeno na godinu dana a zatim za stalno. Imam li pravo na 100 % plaćeno bolovanje i mogu li i retroaktivno traziti jer sam od mjeseca veljače na b.o. Invalidnost mi pocinje teći sa 1.6.2020. Hvala.
  11. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_07_84_1556.html
  12. Lijep pozdrav svima, zna li itko što je sa komisijama, vijeće vještaka kako se gospoda nazivaju, rade li svoj posao. Bio sam u 9 mjesecu prosle godine na prvostupanjskoj, ZG, Mihanovićeva,sada je tamo i prvostupanjska i drugostupanjska, dok ne dobijemo u ministarstvu svoje vjestake, a rješenja još nema. Slao sam nekoliko mail upita nema odgovora, zvao na telefon, pozivni 01 znači Zagreb, javi se šalteruša u Osijeku, koja naravno nema pojma? Ili čekaju da svi umremo ili izvrsimo suicid. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija