Jump to content

srpanjko

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prijetnja tužbom zbog alimentacije

  Misli li se pod upis naredne godine svake godine upis vise godine ili kontinuirano upisivanje ( studij bez pauze) bilo kojih godina?
 2. Prijetnja tužbom zbog alimentacije

  S obzirom da me odbijaju informirati i razgovaraju jedino izmedju sebe, jedino s cime sam upoznat je da su dosli sporazumno do iznosa alimentacije koji je potvrdjen od strane suda. Takodjer se radilo i o sporazumnom razvodu. S obzirom da su oboje strane pokazale izrazitu nezainteresiranost za rjesavanje ovog problema, a do sporazuma je doslo za vrijeme moje maloljetnosti, te alimentacija nije nikada sjedala na moj racun nisam siguran sto uopce mogu osobno napraviti.
 3. Poštovani, upisao sam redovni studij sa 18 godina i tijekom studiranja pao u izvanredne, ove godine ( s 24 godine života) ispisao sam se s fakulteta i o tome kao i o cijelom tijeku i načinu studiranja obavijestio oca koji je putem ovrhe obveznik plaćanja alimentacije za mene i maloljetnog brata. S obzirom da više nisam student na državnom fakultetu otac je predložio ukidanje alimentacije. Ni ja ni majka nismo imali ništa protiv toga i raspitali smo se o načinima ukidanja. Dobili smo informaciju da jedini način ukidanja je podizanje tužbe od strane oca o čemu je on i obavješten. Otac odbija poduzeti ikakve mjere, i zahtjeva da mu majka prebacuje određenu svotu od alimentacije na račun od supruge ( jer je njegov račun ovršen nevezano za alimentaciju). S obzirom da s moje strane takav dogovor ne dolazi u obzir jer smatram da mi više nije dužan po zakonu plaćati alimentaciju, otac prijeti tužbom za sve isplaćene alimentacije od prelaska u izvanredne studente. Ima li on uopće pravo na takvu tužbu i koje su moje opcije? Igra li ulogu što je otac bio svjestan i ništa nije skrivano od njega, a nije poduzeo korake za ukidanje alimentacije? Unaprijed hvala na odgovoru.
×