Jump to content

srpanjko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je srpanjko objavio

  1. Misli li se pod upis naredne godine svake godine upis vise godine ili kontinuirano upisivanje ( studij bez pauze) bilo kojih godina?
  2. S obzirom da me odbijaju informirati i razgovaraju jedino izmedju sebe, jedino s cime sam upoznat je da su dosli sporazumno do iznosa alimentacije koji je potvrdjen od strane suda. Takodjer se radilo i o sporazumnom razvodu. S obzirom da su oboje strane pokazale izrazitu nezainteresiranost za rjesavanje ovog problema, a do sporazuma je doslo za vrijeme moje maloljetnosti, te alimentacija nije nikada sjedala na moj racun nisam siguran sto uopce mogu osobno napraviti. Hocu li ja u slucaju tuzbe biti osobno duzan isplatiti iznose alimentacija od pada u izvanredne studente iako novac nije sjedao na moj racun zbog nemara roditelja oko rjesavanja situacije? Moram naglasiti da je moj status studiranja bio transparentno, ali doduse samo verbalno ( nema fizickih dokaza o znanju oca) naglasen svim stranama.
  3. Poštovani, upisao sam redovni studij sa 18 godina i tijekom studiranja pao u izvanredne, ove godine ( s 24 godine života) ispisao sam se s fakulteta i o tome kao i o cijelom tijeku i načinu studiranja obavijestio oca koji je putem ovrhe obveznik plaćanja alimentacije za mene i maloljetnog brata. S obzirom da više nisam student na državnom fakultetu otac je predložio ukidanje alimentacije. Ni ja ni majka nismo imali ništa protiv toga i raspitali smo se o načinima ukidanja. Dobili smo informaciju da jedini način ukidanja je podizanje tužbe od strane oca o čemu je on i obavješten. Otac odbija poduzeti ikakve mjere, i zahtjeva da mu majka prebacuje određenu svotu od alimentacije na račun od supruge ( jer je njegov račun ovršen nevezano za alimentaciju). S obzirom da s moje strane takav dogovor ne dolazi u obzir jer smatram da mi više nije dužan po zakonu plaćati alimentaciju, otac prijeti tužbom za sve isplaćene alimentacije od prelaska u izvanredne studente. Ima li on uopće pravo na takvu tužbu i koje su moje opcije? Igra li ulogu što je otac bio svjestan i ništa nije skrivano od njega, a nije poduzeo korake za ukidanje alimentacije? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija