Jump to content

zora2323

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

376 pregleda profila
  1. Ovo je važna napomena da treba provjeriti punih 35 godina staža pa sam spremna biti na produženom osiguranju i 2 mjeseca duže.O tome sam već razmišljala jer ako mi informativni izračun pokaže 35 godina i 1 dan to mi nije sigurno jer to je ipak samo informativni izračun. Danas sam nazvala moju referenticu koja mi je rekla da će Rješenje biti poništeno i da mi staž ide normalno od 1.9.Radila sam do 31. 8. zaključno. Fali mi nešto više od 7 mjeseci staža a ja planiram biti na produženom osiguranju do 1. 7. ili i duže ako financijski izdržim jer mi se tako povećava mirovina.
  2. Još jedmom hvala malicovjek, bili ste mi velika podrška, poništeno je Rješenje a ja sam u zraku.
  3. Nisam baš vješta s internetom pa nisam ni znala za poštanski sandučić. To je valjda onaj znak s pismom koji sam sada pogledala. Trenutno me najviše muči pitanje ako se poništi Rješenje o mirovini kao što mi je rekla moja ref. jel to znači da se sve vraća na početak kao da nisam ni ušla u status umirovljenika. Inače imam izračune informativne jer sam u sustavu e-Građani.Hvala vam na trudu.
  4. Puno vas gnjavim ali ovaj podatak sam dobila kao odgovor na moje HZMO pitanje.Evo privitka. HZMO Pitanja.docx
  5. Ne razumijem posljednji dio rečenice.Na računu nemam još ništa a na rješenju stoji datum kada je rješeno (24. 9.).Međutim, referentica mi je na moj upit odgovorila da će Rješenje vjerojatno biti poništeno.Morat ću ponovo nazvati i pitati.Što kažete na tekst u privitku koji sam vam poslala (upiti građana na njihovim korisničkim stranicama)?
  6. Puno vam hvala na odgovorima.Nisam još dobila rješenje za produženo osiguranje, inače sam čula da se više ne treba biti prijavljen na burzi da bi se išlo na produženo osiguranje.Također ako sam na produženom osiguranju ne mogu primati mirovinu.Samo ne znam kako su mi mogli poslati uplatu mirovine 7. 10. kad imaju evidentiran moj zahtjev za produženo osiguranje. PRODUŽENO OSIGURANJE 1.docx
  7. Jako sam vam zahvalna na odgovoru za produženo osiguranje jer sam se bojala da ga neću moći prekinuti. Evo moje kompletme priče kronološkim redom. 31. 8. 2019. mi je prestao radni odnos (65 godina starosti) a nisam uspjela nakupiti 35 godina staža pa ne mogu ostvariti bonifikaciju ( fali mi 7 mjeseci). 9. 9. 2019. sam podnijela zahtjev za ostvarivanje prava na mirovinu. Nakon toga sam saznala za mogućnost produženog osiguranja i podnijela zahtjev za produženo osiguranje 25. 9. 2019. 30. 9. 2019. sam urudžbirala zahtjev u kojem sam navela da povlačim Zahtjev za ostvarivanje prava na mirovinu. U međuvremenu je rješenje bilo gotovo što nisam znala. U poštanskom sandučiću sam našla obavijest o nekakvoj pošiljci koju sam išla podići na pošti 1. 10. 2019.Ta pošiljka je bilo Rješenje o mirovini. Što sada napraviti?
  8. Molim informaciju! 1. Koji je rok za povlačenje Zahtjeva za ostvarivanje prava na mirovinu? 2. Može li se prekinuti produženo osguranje i pod kojim uvjetom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija