Jump to content

vlado_94

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vlado_94 objavio

  1. Nakon smrti oca naslijedili smo kredit od 120000kn, s obzirom da nismo znali za njega sjela je ovrha, takoder od oca smo naslijedili samo grobno mjesto i 16000kn. Da li je istina da kredit placamo u iznosu naslijedene imovine ili postoje takozvane rupe u zakonu gdje oni nogu naplatiti cijeli kredit?
  2. Gospodin iz osiguranja rekao je da su po riješenju o naslijedivanju teretili placu jer sam ja naslijednik, u svakom slucaju po rijesenju se djelilo sve pola pola sa bratom, a iznos duga se cijeli pripisao meni. Cijelokupni iznos duga veci je od imovine koju sam naslijedila. Mislim da je iznos duga veci cak i od imovine koju smo oboje kad se izracuna zajedno naslijedili. Nadam se da sam dobro shvatila pitanje s obzirom da se bas ne razumijem u to.
  3. Lijep pozdrav, Moje pitanje je da li mi se moze od place uzimati kredit naslijeden od strane oca ukoliko nije naveden u rijesenju ostavinske rasprave ili se prvo prvo mora napraviti dodatak ostavinskoj raspravi? Naima odredena osiguravajuca kuca oduzima mi od place kredit za koji nisam niti znala da mi je otac imao, niti za racun u banci koji takoder nije naveden u ostavinskoj raspravi. Kredit postoji to je sigurno ali do obustave na placu nismo znali za njega. Niti smo ga uveli u ostavinsku raspravu.
  4. Dakle problem je ovakav, Sa svojom rodakinjom i njenim muzem imam potpisan ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, te bih nakon njihove smrti trebao naslijediti nekretninu na moru. Moje pitanje je sada ovakvo: procitao sam da ja kao davatelj uzdrzavanja ne mogu biti skrbnik osobama, jedna od njih je dementna, drugi problem je taj sto tu nekretninu i drugi zele, a ne brinu o njima, ali blizi su rod pa bi bez problema mogli postati skrbnici njima. Kako ja postujem svoju stranu ugovora te sam stvarno i emocionalno i pravno u svakom smislu uz njih, da li je moguce da nakon njihove smrti imam ikakvih problema ukoliko netko drugi bude postavljen kao skrbnik? Tj da li ce moci pobiti ugovor, jer ipak skrbnici su ti kojima i bolnice i dr.ustanove prve javljaju stanje osoba. Smatram da ukoliko netko drugi postane skrbnik necu moci u potpunosti ispostovati ugovor, druga strana na to i cilja, da nakon smrti mojih rodaka tuzi da nisam u potpunosti brinula kako bi se domogli vec navedene nekretnine? Iskreno nisam lakom jer imam rijeseno stambeno pitanje i na kraju krajeva ako bi mogao imati danjih problema i ako bi oni isli u pobijanje uhovora nakon njihove smrti, odrekao bi se nekretnine odmah sada u startu te nastavio brinuti o njima bez ikakvih uvjeta. Nadam se da ste shvatili bit problema.
  5. Pozdrav, evo ako netko moze pomoci, blokiran sam, taj isti dan, sat vremena kasnije, sam jednu osobu zamolio da mi ode uplatit novce na racun, na to je djelatnica rekla kako sam blokiran i da se prvo konzultira samnom?! Nije li to krsenje GDPRa ili nekakve privatnosti? Tako je mogla reci i koja mi je zadnja transakcija, stanje racuna i sl. Nije li to povjerljiv podatak?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija